ILIE SARBU, DECONSPIRAT? Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu face acuzatii grave la adresa senatorului de Timis, Ilie Sarbu! “A confectionat biografii false, pe care le luau cu imprumut spionii Romaniei!”

ilie sarbu11

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, fost coloborator al unui serviciu secret din Romania, face o serie de dezvaluriri explozive despre senatoruol de Timis, Ilie Sarbu. Intr-un comentariu pentru stiripesurse.ro, SRS il desfiinteaza, pur si simplu, pe socrul premierului Victor Ponta.


“Cat il priveste pe tata-socru, acesta a avut un traseu tipic pentru ceea ce inseamna societatea comunista si sistemul de atunci, care a dat nastere, printr-o succesiune directa, sistemului de acum. El, tata socru, a studia Teologia. Ar fi putut fi un pastor de suflete. A ales, insa, sa fie securist. A semnat angajamentul cu DIE – Directia de Informatii Externe, cum se numea atunci – si a fost recompensat cu o bursa in strainatate. Pentru a-si da doctoratul.

Cum putem observa, totul incepe cu cate un doctorat parat. Intors in tara, a primit un grad de referent. Nu de preot al unei parohi oarecare din Romania. De referent, oameni buni. Asa se numeau atunci unii dintre oamenii sistemului, din interiorul DIE, si o importanta misiune de lupta. Fiindca tot absolvise Teologia, a fost plasat intr-o pozitie aflata intre viata si moarte. Respectiv, sef al Administratiei Cimitirelor din Timisoara. Opt cimitire. Erau ingropati acolo si romani – romani si romani de origine sarba si romani de origine germana si romani de origine maghiara si evrei.

Toti avusesera identitati. Unii trecusera la cele vesnice de mici copii. Si nici nu prea aveau rude. Actele aflate la Administratia Cimitirelor erau riguros intocmite, dupa o birocratie de tip german. Si ce facea, ma rog, acolo, actualul tata-socru? Referentul Ilie Sarbu, oficial director de cimitire, scotocea prin hartii si prin morminte. Misiunea lui era de mare raspundere. Confectiona biografii false. Pe care le luau cu imprumut spionii Romaniei. Sau fantomele trimise de Ceausescu pretutindeni in lume. Acesti ofiteri de securitate, care indeplineau misiuni trasate de Directia de Informatii Externe, pentru a se putea infiltra in Occident, pentru a fi credibili, se metamorfozau in diverse personaje. Luau chipul si biografia mortilor.

Desigur, aceasta misiune era strict secreta. Si de o importanta vitala. Ilie Sarbu era un om de mare incredere. Va puteti imagina ce s-ar fi intamplat daca Ilie Sarbu ar fi mers la spovedanie? Retele intregi de spioni si de fantome ar fi fost pulverizate. Ar fi fost ceva infinit mai grav decat tsunami provocat de generalul Ion Mihai Pacepa. Dar Ilie Sarbu a ramas si este, in continuare, credincios sistemului.

A facut domnia sa o singura greseala cand, fara sa aiba aceasta intentie, s-a devoalat. A privit in jur si a vazut ca multi dintre colegii domniei sale au stele de general. Iar el nu era nimic. Pentru ca nici nu ar fi putut fi. Secretul trebuia dus pana la sfarsitul sfarsitului. Si, intr-un moment de ratacire, domnul Ilie Sarbu a comis-o. A depus, pur si simplu, o cerere la SIE, solicitand sa primeasca si el niste grade. Ocazie cu care a ridicat, din prostie, coltul covorului. Si asa, cativa oameni mai bine informati au aflat ce si cum”, dezvaluie Sorin Rosca Stanescu. (Vlad Enciu)

One thought on “ILIE SARBU, DECONSPIRAT? Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu face acuzatii grave la adresa senatorului de Timis, Ilie Sarbu! “A confectionat biografii false, pe care le luau cu imprumut spionii Romaniei!”

  1. Acest sârbu si preotul Roman (in prezent Arad) din acea perioada la parohia Chambessy – GENEVE, stiu si trebuie sa dezvaluie misterul, cazul preotului la doctorat decedat la GENEVA in anii 1985 !!!

    Acest tanar preot i se putea imputa ca a frecventat biserica exilului din GENEVE si a asistat la predica preotului !

Leave a Reply