RECHIZITORIU! DNA Timisoara l-a trimis in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, care a fost prins in flagrant de luare de mita! Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Timis

iotcu_impact

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest, a inculpatului Nicolae Iotcu, presedinte al Consiliului Judetean Arad, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta.


De asemenea, au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, inculpatii Adrian Nedelcu, director executiv al Directiei Tehnice Investitii din cadrul Consiliului Judetean Arad, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta, si Alin Mircea Patrascu, administrator al unei societati comerciale, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii, in cursul anului 2012, inculpatul Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la inculpatul Patrascu Alin Mircea, administrator al unei societati comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind “Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad”, in valoare de 1.600.000 de euro.

In aceeasi perioada si in acelasi scop, inculpatul Nedelciu Adrian, in calitate de director executiv al Directiei Tehnice Investitii in cadrul Consiliului Judetean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de catre inculpatul Patrascu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina functionari din subordine sa atribuie preferential contractul respectiv.

Astfel, inculpatii Iotcu Petru Nicolae si Nedelciu Adrian au solicitat si au determinat functionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferential si au stabilit prin dispozitie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influentand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca ca si castigator al procedurii societatea mentionata anterior in asociere cu o alta firma.

Urmare a acestei influente exercitate, contractul respectiv a fost castigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societati.

La data de 22 iulie 2015 inculpatul Iotcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar, de la inculpatul Patrascu Alin Mircea, suma de 35.000 lei, iar inculpatul Nedelciu Adrian a primit prin intermediul aceluiasi intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului respectiv.

La data de 24 iulie 2015 inculpatul Iotcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Patrascu Alin Mircea, prin intermediul aceluiasi intermediar, suma de 10.000 euro, urmand ca in cursul lunii august 2015, inculpatului sa-i fie remisa si diferenta de 20.000 de euro din suma totala pretinsa, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului.

Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, inculpatul Iotcu Petru Nicolae a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani gasite asupra celor trei inculpati, respectiv 21.800 de euro, gasita asupra inculpatului Iotcu Petru Nicolae, 10.000 de lei, gasita asupra inculpatului Nedelciu Adrian si suma de 21.000 de euro, gasita asupra inculpatului Patrascu Alin Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

 

Leave a Reply