EXPLOZIV! Procurorul Lucian Papici, recent revenit la Tribunalul Timis dupa un stagiu de 13 ani la DNA, este vizat in trei dosare penale! Unul dintre acestea este instrumentat de DIICOT Timisoara!

papici1

Procurorul Lucian Papici, revenit recent la Tribunalul Timis dupa un stagiu de 13 ani la DNA, este vizat in trei dosare penale aflate la Ministerul Public, 212/p/2015 de la Parchetul ICCJ, 2/d/p/2010 de la DIICOT Hunedoara si 114/d/p/2012, de la DIICOT Timis. Cei trei procurori DNA, sustinuti public de Ambasada americana la Bucuresti cand s-a incercat schimbarea lor, au fost indepartati de noua sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.


Cei trei erau considerati oamenii lui Daniel Morar, fostul sef al DNA.

Conform portalului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe 2 septembrie, Ministerul Public a inregistrat o solicitare la Sectia Penala, care vizeaza conformarea pentru redeschiderea urmaririi penale conform articolului 335, alineat 4 din Noul Cod Penal.

Este vorba de procurorul Lucian Papici si alti patru intimati – Dan-Cristian Boureanu, Florin Alexandru Mirea, Ciprian Horatiu Andrei si Roxana Fazakas. Ultima persoana este citata in presa de scandal ca fiind “Barbie de Romania”, condamnata pentru ca i-a “oferit” iubitului ei o minora, cu care acesta a facut sex oral, scrie mariustuca.ro.

Fostul sef al Sectiei a I-a de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Lucian Papici, a cerut revenirea la Parchetul Tribunalului Timis. Mariana Alexandru, adjunct al sefului Sectiei a II-a de combatere a infractiunilor conexe coruptiei si-a cerut pensionarea in toamna anului trecut.

Nici seful Sectiei a II-a, Doru Tulus, nu mai ocupa aceasta functie, el fiind, de altfel, primul sef inlocuit, imediat dupa plecarea lui Daniel Morar la Curtea Constitutionala. Tulus activeaza, totusi, in continuare, in DNA. In toamna anului 2013 erau organizate ample proteste pentru sustinerea procurorilor Lucian Papici, Mariana Alexandru si Doru Tulus in echipa de conducere a DNA. (Vlad Enciu)

4 thoughts on “EXPLOZIV! Procurorul Lucian Papici, recent revenit la Tribunalul Timis dupa un stagiu de 13 ani la DNA, este vizat in trei dosare penale! Unul dintre acestea este instrumentat de DIICOT Timisoara!

  1. este trist ca Papici nu si-a luat toate masurile de siguranta personala, dupa ce a fost procurorul de serviciu al regimului Basescu! trebuia sa traga invatamintele ce se cuveneau din patania lui Nastasiu

  2. eu cred ca astea-s doar dezinformari ale miticilor! papici s-a saturat sa fie unealta basistilor, atata tot

Leave a Reply