ADMITEREA IN MAGISTRATURA! Majoritatea candidatilor din Timis au capotat la testul grila de verificarea a cunostintelor! Din cei 84 de concurenti, doar 16 au obtinut baremul minim de trecere a probei eliminatorii! Avocata Monica Ghit, doar 39 de puncte

judecata1

Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele de la proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal din cadrul concursurilor de admitere la INM si de admitere in magistratura organizate in perioada 30 iunie – 6 octombrie 2015.


Potrivit rezultatelor afisate pe site-ul INM, din cei 3.267 candidati absolventi ai facultatii de Drept care indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba din concursul de admitere la INM, doar 425 au fost admisi, in timp ce, la concursul de admitere direct in magistratura, din cei 852 de candidati inscrisi, doar 93 au fost declarati admisi.

Pregatirea candidatilor din Timis a lasat si in acest an de dorit, din cei 65 de absolventi de Drept, care au concurat pentru intrarea la INM, si 19 juristi, care au “fortat” intrarea direct in magistratura, calificandu-se pentru probele urmatoare doar 15 absolventi, in timp ce doar un singur jurist a trecut de baremul celor 70 de puncte la testul grila de verificare a cunostintelor.

Este vorba despre Bogdan Daniel Visan, care a reusit sa raspunda fix la 70 de intrebari, adica sa faca baremul minim de intrare, in timp ce, de exemplu, avocata Monica Ioana Ghit a facut 39 de puncte, iar jurista Diana Bujdei, o alta favorita la roba de magistrat, doar 30.

Dintre licentiatii in Drept, care au mari sanse de a deveni auditori de justitie la INM, cea mai pregatita s-a dovedit a fi Cristina Casap, care a raspuns corect la 85 de intrebari din cele 100 de la testul grila, urmata de Claudia Povaliceanu, 84 de puncte, Silvia Cristea, 82 de puncte, Liviu Florin Brinas, Maria Moldovan, Cristian Corogeanu, Oana Suba, Cristian Mitescu, Andrada Morosanu, Bianca Ghitulete, Adrian Salasan, Alexandra Tarnovschi, Camelia Albulescu, Stefania Hauder si Alin Suciu.  

Conform calendarului publicat pe site-ul CSM, candidatii ramasi in concurs vor sustine urmatoarea proba, de verificare a rationamentului logic, in 13 septembrie 2015. Dupa aceasta proba, candidatii care vor promova proba de verificare a rationamentului logic, vor sustine ultima proba, respectiv interviul. Aceasta ultima proba va avea loc in perioada 5-13 octombrie 2015. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply