BREAKING NEWS! Bastanul Ionel Carpaci, care se sustragea executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare primiti in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, a fost capturat la Vama Cenad    Prima parcare supraetajata din Timisoara, care pune la dispozitia soferilor 910 locuri, a fost inaugurata langa Iulius Mall, in urma unei investitii de peste 12,5 milioane de euro    O femeie in varsta de 29 de ani si-a pierdut viata intr-un accident rutier, langa Sandra, dupa ce a pierdut controlul volanului masinii si a izbit un cap de pod     Un tanar din Timisoara a depus o plangere la Sectia 4 Politie, in care sustine ca bodyguarzii firmei de paza de la Openville l-au agresat    Politia Locala Timisoara a aplicat o amenda de 400 de lei femeii de serviciu a Filarmonicii, care a spalat in strada jeep-ul directorului Ioan Garboni     Noul patron al FCSB, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a anuntat ca va cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua

DOSARUL INCUBOXX! Primarul Timisoarei a dat cu subsemnatul la Politie in dosarul privind afacerea Incuboxx! Scandalul a pornit de la “teapa” trasa unui subcontractor de catre o firma apartinand fostului ministru Ovidiu Branzan si fratilor Emil si Marius Cristescu

Incuboxx

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a fost audiat, marti, la sediul Politiei Judetene Timis, de catre politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, alaturi de mai multti angajati din cadrul Primariei, in legatura cu construirea Incuboxx, o cladire de birouri din zona Pasajului Jiul.

Printre persoanele audiate se numara si Aurelia Junie – sefa Directiei de Dezvoltare, Culita Chis – seful Directiei Tehnice, Martin Staia – fostul sef al Directiei de Patrimoniu, Adrian Bere – seful Directiei de Mediu, Sorin Ciurariu – fost arhitect sef al orasului, Ciprian Cadariu – actualul arhitect sef, si Mihai Costa – seful Directiei Institutii Scolare Medicale Sportive si Culturale, au fost audiati la Politia Judeteana Timis, ei fiind cei care au semnat receptia lucrarilor de constructie a Incuboxx.

Dupa audierile care au durat aproape o ora si jumatate, Nicolae Robu, care este si presedintele PNL Timis, a declarat ca nu au fost formulate niciun fel de acuzatii, ci ca politia a declansat ancheta in urma a doua plangeri penale, una fiind formulata de municipalitate.

“In privinta Incuboxx sunt doua plangeri penale: una a noastra impotriva unei firme subcontractante, care se pare ca a luat niste componente, iar a doua a respectivei firme. Se cerceteaza faptele si se va face lumina. In momentul de fata, am fost chemati toti membrii Comisiei de receptie, eu am fost presedintele acesteia, pentru a da lamuriri in legatura cu ce s-a intamplat. Am spus Politiei tot ce stiu, nu stiu alte lucruri. Daca cumva s-a intamplat ceva cu culpa a cuiva din primarie, evident acele persoane trebuie sa dea socoteala pentru faptele lor.  Iar daca firmele nu-si fac treaba, le dam in judecata, daca nu indeplinesc ce este in contract. Tot ce nu e in regula trebuie sa se remedieze, asa e legea, noi vrem sa se rezolve problema, nu ne incalzeste, ca beneficiar, ca se acuza proiectantul cu executantul”, a precizat Robu intr-o conferinta de presa.

Deocamdata, Politia nu a formulat niciun fel de acuzatii. “Nu s-a adus nicio acuza, dupa stirea mea, nimanui pana in momentul de fata. E neplacut, evident, avem atatea lucruri de facut, iar astfel de situatii nebuloase trebuie clarificate. Daca cineva m-a dezinformat, a intocmit pe fals documente, nu are decat sa dea socoteala, eu le atrag atentia tuturor, de zeci si zeci de ori in acesti ultimi trei ani, le atrag atentia, nu exista scuza pentru faptele ilegale, e bine sa facem lucrurile clare. Nu stiu daca vom mai fi chemati la audieri, nu ni s-a spus acest lucru”, a mai afirmat Robu.

Potrivit unor surse, verificarile in acest caz ar fi inceput dupa ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plangere ca nu si-a primit banii de la firma constructoare, aflata in prezent in insolventa, si care apartine fostului ministru PSD Ovidiu Branzan si societatii Bega Turism, firma condusa de fratii Emil si Marius Cristescu.

Cladirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construita cu policarbonat adus din Elvetia, are o sala de fitness, inclusiv un panou de catarare, cantina si zeci de spatii pentru firme, fiind inaugurata in luna aprilie 2014.

Lucrarea a fost executata cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrarile de constructie a cladirii au inceput in anul 2012, inaintea alegerilor locale. (Gh. Ilas)

 

One Response to DOSARUL INCUBOXX! Primarul Timisoarei a dat cu subsemnatul la Politie in dosarul privind afacerea Incuboxx! Scandalul a pornit de la “teapa” trasa unui subcontractor de catre o firma apartinand fostului ministru Ovidiu Branzan si fratilor Emil si Marius Cristescu

  1. Ion says:

    Cititi HOTARIREA Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, ca sa stiti ce intrebari sa le puneti celor care au semnat procesul-verbal de receptie ca altfel va spuns ce vor ei si ce e in favoarea lor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: