DOSARUL SEX CU MINORE, TRIMIS IN INSTANTA! Muzicianul DJ Manzotti, alaturi de judecatori, politisti, avocati, medici si influenti oameni de afaceri, trimisi in judecata pentru aderarea la o retea de sex cu minore! Judecatorul Nicolae Tomus a fortat un acord de recunoastere a vinovatiei, care nu a fost acceptat de DIICOT

gino_manzotti

Procurorii DIICOT Timisoara au finalizat ancheta in mediatizatul dosar al retelei de sex cu minore “patronate” de proxenetul Paul Manzu si au sesizat instanta de judecata pentru tragerea la raspundere penala a celor 16 inculpati.


Astfel, alaturi de arestatii preventiv Paul Manzu, Ovidiu Gitan, Ovidiu Torj si Gheorghe Bala, au mai fost trimisi in judecata muzicianul Giuseppe Hendke, component al trupei DJ Project, omul de afaceri Dorin Epure, patronul clubului de noapte Heaven, judecatorul Nicolae Tomus, suspendat din functia de la Judecatoria Timisoara, medicul Horatiu Petrescu, omul de afaceri aradean Cosmin Codrin, avocatul Adrian Popescu, dar si Mugurel Stan, Dan Calin Ardelean, Attila Muczi, Firu Tiron, Petru Bot, Amarildo Iacusi, care sunt acuzati de constituire/aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori, proxenetism, pornografie infantila si folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

De asemenea, in cazul judecatorului Tomus, s-a retinut si santajul, intrucat, spun procurorii, “a amenintat o victima cu darea in vileag a unor situatii compromitatoare pentru ea (scene erotice filmate, dezvaluirea imoralitatii victimei)  in scopul de a o determina sa continuie relatia sexuala pe care suspectul o intretinea cu aceasta”.

Conform rechizitoriului, incepand cu anul 2014, pe raza municipiului Timisoara si Arad, s-a constituit un grup infractional organizat  cu preocupari pe linia exploatarii sexuale a persoanelor minore si majore in folosul lor financiar.

S-a retinut ca membrii  grupului infractional au racolat  si recrutat eleve de liceu  prin metoda ,,loverboy,, pe care ulterior  le determinau sa practice prostitutia in folosul lor financiar contra unor sume cuprinse intre 200-600 lei.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca suspectii Minzu Paul Vasile, Gitan Ovidiu, Torj Ovidiu si Bala Gheorghe au racolat  minore, pana in prezent fiind identificate peste 25 victime, cu varste cuprinse intre 15-17 ani, prin intermediul retelei de socializare facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau.

Persoanele vatamate erau de regula plasate unor persoane importante cu atributii in domeniul juridic (judecatori, avocati), medical, si in rindul celor care asigurau ordinea (agenti de politie) iar in cazul in care minorele doreau sa intrerupa legatura cu membrii gruparii, suspectii recurgeau la santaj amenintand victimele ca vor prezenta membrilor de familie unele filme compromitatoare cu acestea.

Dosarul nr. 1443/59/2015 a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Timisoara, primul termen de judecata pe fond urmand sa aiba loc in data de 9 septembrie, pentru a se preveni expirarea mandatelor de arestare a persoanelor aflate sub incidenta masurilor preventive.

De mentionat ca, in ciuda eforturilor procurorului de caz, Carmen Martinov, nu a fost posibila incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei cu judecatorul Nicolae Tomus, ceea ce ar fi dus la imbunatatire a situatiei sale penale si primirea unei condamnari cu suspendare. (Gh. Ilas)

Leave a Reply