BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

REVOLTA GREFIERILOR! Un grup de grefieri a dat semnalul revoltei impotriva legii privind majorarea varstei de pensionare! “Fiecare grefier ar trebui sa stie ca va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”

grefieri_1

Un grup de greferi pensionati in baza Legii 567/2004, care nu au implinit inca varsta de 60 de ani sau au fost pensionati medical, au semnat o scrisoare de protest adresata Ministerului Justitiei, Guvernului Ponta si Parlamentului in care atrag atentia ca prin adoptarea Legii 130/2015, respectiv prin majorarea varstei de pensionare, conditia de vechime pentru grefierii deja pensionati, dar si pentru cei in activitate devine inoperanta.

In aceste conditii, grupul de grefieri pensionari semnatari ai scrisorii avertizeaza ca fiecare grefier ar trebui sa stie ca “va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”.

In scrisoare se mai precizeaza ca membrii Senatului vor discuta zilele acestea o noua modificare a statutului grefierilor, Legea 700/2011, care ar viza restrangerea drepturilor grefierilor, insa cu toate acestea cei care ar trebui sa reprezinte corpul grefierilor nu au demarat nicio actiune publica de aparare a statului grefierilor si a drepturilor acestora.

“Asa inteleg domnul Victor Ponta – de formatie magistrat, aliatii sai din Guvern si Parlament ‘<sa faca dreptate pana la capat>. Aceasta este consideratia de care se bucura corpul grefierilor romani in fata oficialilor din Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii. Nici unul dintre oficiali nu a avut curajul sa declare deschis ca se vizeaza aplicarea unui dublu standard. Grefierii au aceleasi interdictii statutare ca si magistratii fara compensatiile legale acordate celor dintai. Desi muncesc fara criterii de normare care sa le permita sa se incadreze intr-un program de lucru decent, cu echilibru intre viata personala si profesionala, intre munca si odihna, desi orele suplimentare neplatite ar fi putut adauga ani vechime in cartea de munca, cei responsabili de vietile noastre au gasit de bine sa ne rasplateasca ridicand varsta de pensionare la 60 de ani astfel incat sa faca inoperanta conditia de vechime atat pentru cei deja pensionati cat si pentru cei in activitate, spre deosebire de magistrati. Asa intelegeti domniile voastre sa expuneti grefierii pensionati anterior anului 2010 si grefierii pensionati medical celor din activitate, ca pe un exemplu de ”asa nu”. Sa stie fiecare grefier care nu va mai rezista ritmului infernal de lucru si tratamentului deontologic original ca va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”, spun grefierii.

Semnatarii incheie scrisoarea cu un citat din Codul deontologic al magistratilor francezi, cod care insumeaza 44 de pagini, paragraf care nu se regaseste in cele doua Coduri deontologice – magistrati si grefieri romani – insumand doar 8 pagini. ”Functionarii de grefa atesta realitatea actiunilor si obiectivelor magistratului deci ei sunt martorul statutar.Prezenta lor este o conditie de siguranta pentru persoanele care compar si pentru insusi judecatorul…” (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: