BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

INCREDIBIL! Procurorii DIICOT cerceteaza doi preoti pentru implicare intr-o retea de trafic de persoane! Acestia determinau victimele sa jure ca nu-si vor insusi sumele provenite din cersit si ca le vor preda traficantilor!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

doi preoti

Doi preoti au ajuns in vizorul procurorilor DIICOT, dupa ce au fost prinsi ca au determinat victimele unei retea de trafic de persoane sa depuna un juramant ca nu-si vor insusi banii proveniti din cersit. Profitand de teama de divinitate a acestora, cei doi le obligau sa nu-si insuseasca din sumele obtinute din activitatea de cersit,  ci sa predea toate sumele traficantilor, si totodata sa respecte perioada de trei luni de zile pentru care au fost recrutati.

Cei doi preoti obisnuind sa tina o evidenta nominala a persoanelor pe care le-au determinat sa jure. In acest dosar, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor GRANCEA PAUL, GRANCEA CERASELA si MUSCA MARIA, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2009, inculpatii GRANCEA PAUL, GRANCEA CERASELA, MUSCA MARIA si suspectii S. C. si S. O.S. au constituit un grup infractional organizat, cu preocupari pe linia traficului de persoane si a traficului de minori, in scopul exploatarii prin obligarea la practicarea cersetoriei pe relatia Franta.

S-a retinut ca in perioada 2009-2013 membrii grupului infractional organizat au recrutat de pe raza localitatii Tarnaveni, judetul Mures, mai multe persoane de etnie rroma, profitand de starea de vadita vulnerabilitate in care se aflau acestea, cin cauza lipsei educatiei si situatiei materiale precare, pentru a cersi in favoarea gruparii infractionale, in Franta, mai precis in orasul Marsilia, timp de trei luni. Victimele au fost convinse  in baza promisiunii false ca li se va asigura cazarea si trei mese pe zi, iar la intoarcerea in tara, vor primi fiecare suma de 1.500 lei, respectiv cate 500 lei pentru fiecare luna de zile de cersit.

Anterior deplasarilor in strainatate, la indemnul liderului gruparii, respectiv al inculpatului Grancea Paul, suspectii L.S. si P. D., preoti in municipiul Tarnaveni, au determinat victimele sa depuna un juramant (profitand de teama de divinitate a acestora), prin care acestea se obligau sa nu-si insuseasca din sumele obtinute din activitatea de cersit (ci sa predea toate sumele traficantilor) si totodata sa respecte perioada de trei luni de zile pentru care au fost recrutati, cei doi preoti obisnuind sa tina o evidenta nominala a persoanelor pe care le-au determinat sa jure.

De asemenea, inaintea transportului in Franta, al carui cost era suportat de catre liderul gruparii, victimelor le erau luate actele de identitate sub diferite pretexte, astfel incat, odata ajunse la destinatie, victimele sa nu poata parasi locul unde erau tinute de catre membrii grupului.

La destinatie victimele erau duse in diferite locuri publice, unde li se cerea sa apeleze la mila trecatorilor si unde erau in permanenta supravegheate de catre inculpata si cei doi suspecti. Sumele de bani obtinute din cersit erau predate in totalitate inculpatei Musca Maria si, contrar intelegerii avute inaintea plecarii din tara, in sensul ca vor avea asigurate cazarea si masa, victimele erau nevoite sa doarma sub cerul liber, in parcuri sau sub poduri si sa-si asigure hrana din pubelele de colectare a resturilor menajere.

S-a retinut ca in urma activitatii de exploatare a victimelor, membrii grupului infractional organizat au obtinut peste 100.000 euro. (Vlad Enciu)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: