ARESTARI LA ANAF! Un inspector de la Antifrauda, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita! Acesta a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 3.000 de euro pentru a nu controla o societate comerciala

catuse_impact

Procurorii DNA au infirmat ipoteza potrivit careia ANAF ar beneficia de o anumita protectie anticoruptie, pentru a nu i se eroda imaginea si autoritatea in mediul de afaceri, si au retinut nu mai putin de doi inspectori Antifrauda intr-o singura zi.


Dupa ce, joi dimineaţa, au reţinut un inspector Antifrauda din Bucureşti, pentru luare de mita, joi seara au mai reţinut un inspector Antifrauda, de aceasta data din Constanţa. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 03.09.2015, ora 17:45, pana la data de 04.09.2015, ora 17:45, a inculpatului Popa Dumitru Adrian, inspector antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Directia regionala Antifrauda Fiscala 2 Constanta, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de luare de mita.

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora “la data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, in calitate de inspector antifrauda in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala – Directia regionala Antifrauda Fiscala 2 Constanta, a pretins si a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu care decurgeau din functia detinuta, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urma. De asemenea, in aceeasi calitate si in aceleasi circumstante, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societati comerciale suma de 3.000 euro. La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3.000 euro pretinsa anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Inculpatului Popa Dumitru Adrian i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat, la data de 04 septembrie 2015, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.

Leave a Reply