MAZILITI DE SISTEM! Procurorii timisoreni Papici si Nastasiu, maziliti de sistem din cauza jocurilor de putere din Romania! In ambele cazuri, cei doi au fost “executati” de catre CSM, la propunerea Laurei Codruta Kovesi

nastasiu2-horz

La aproape sapte ani dupa revocarea procurorului Ciprian Nastasiu din functia detinuta in cadrul structurii centrale a DIICOT, dupa ce a fost acuzat ca l-a eliberat din arest pe teroristul Omar Hayssam si, astfel, a facilitat fuga sa din tara, un alt procuror timisorean a fost mazilit de catre Laura Codruta Kovesi.


Lucian Papici a fost “dislocat” din echipa de conducere a DNA, unde a instrumentat cateva dosare cu inculpati celebri, si trimis acasa, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, pentru a-si desfasura activitatea de simplu procuror.

Spre deosebire de Nastasiu, care, dupa excluderea din randul procurorilor DIICOT, a fost trimis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, dar a refuzat revenirea acasa si optat pentru o cariera in avocatura la Baroul Bucuresti, Lucian Papici a revenit la unitatea de parchet de unde a plecat in urma cu 13 ani, insa nu “liber de orice sarcina”, ci cercetat de fostii sai colegi in nu mai putin de trei dosare penale.

Primul dosar, instrumentat de catre DIICOT Timis, nu il viza direct pe Lucian Papici, ci se referea la o retea de proxenetism, prostitutie, sclavie sexuala care avea tangenta cu executorul judecatoresc Sorin Matei, varul procurorului Papici, patron al barului Eros din Timisoara. Pentru a obtine o rezolutie de neinceperea urmaririi penale (NUP), Lucian Papici ar fi intervenit pe langa procurorii DIICOT Timisoara, motiv pentru care acum este cercetat pentru trafic de influenta. Dupa cum spun sursele judiciare, in acest caz exista si marturiile unei prostituate, dansatoare la bara.

Al doilea dosar, aflat la DIICOT Hunedoara, vizeaza o firma care producea si comercializa softuri spion pentru monitorizarea telefoanelor. Firma in discutie i-a facut cadou lui Lucian Papici un aparat cu un astfel de soft, gest care, intr-o prima faza, a fost interpretat ca o infractiune de dare si luare de mita, scriu procurorii. Lucian Papici l-a utilizat pentru a-si spiona sotia. Si acest dosar a fost inchis cu NUP de catre DIICOT, solutie care a fost infirmata, acum, de catre procurorul general. Firma furnizoare, de asemenea, este cercetata penal pentru ca astfel de activitati sunt interzise.

Al treilea dosar, aflat la DNA, vizeaza traficul de influenta facut pentru a obtine NUP in dosarul Eros. Acum, prin redeschiderile avizate de procurorul general Tiberiu Nitu, daca ele vor fi confirmate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, vor genera un complex dosar de coruptie pe numele lui Lucian Papici, acesta urmand sa raspunda penal pentru “influentarea unei decizii de NUP intr-un dosar in care era direct interesat”.

De remarcat ca, in perioada detasarii la Bucuresti, ambii procurori au instrumentat dosare dificile, adevarate “castane fierbinti”, fie cu demnitari, fie cu afaceristi ancorati puternic in viata politica romaneasca. (Vlad Enciu)

Leave a Reply