OPENVILLE TIMISOARA! Grupul Iulius a inaugurat lucrarile de constructie la o investitie de peste 220 de milioane de euro! Openville se intinde pe o suprafata de peste 500.000 mp si va da de lucru la 16.500 de persoane (P)

Ansamblu Openville - vedere NE

Peste 220 milioane de euro vor fi investite in ansamblul urbanistic din imediata vecinatate a Iulius Mall Timisoara, suma ce reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii. Creat dupa conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, dupa Palas Iasi.


Lucrarile de constructie se vor desfasura in perimetre atent delimitate si vor fi etapizate. Astfel, primele lucrari care se vor derula in perioada imediat urmatoare vor fi la componenta office, mai precis, la cladirea de birouri clasa A United Business Center 2 (UBC 2), pozitionata in zona adiacenta Iulius Mall, inspre Bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafata de 18.000 mp si 11 etaje, si va respecta principiile „cladirilor verzi” pentru obtinerea certificarii LEED.

Pentru cladirea UBC 2 au fost semnate deja parteneriate cu Ness Software Engineering Services, furnizor de top de servicii de proiectare externalizate, si REGINA MARIA, care va deschide prima sa policlinica din Timisoara. Cladirea va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2016. Tot pana atunci, se vor inaugura, in total, 33.000 mp de spatii office.

Prima faza de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

Parc Openville 1

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectura si planificare urbana la nivel mondial. Adaptarea la conditiile actuale de piata si integrarea la linia urbanistica a Timisoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihailescu. Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timisoara va fi parte integrata.

Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltata sub brandul United Business Center, care va include sapte imobile, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinationale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Openville va crea la Timisoara si cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 mp. Acesta va fi o adevarata oaza de relaxare pentru intreaga familie, cu patinoar, carusel, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbusti si gazon special.

Pe segmentul de retail, Openville va completa atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice, 15 sali de cinema, o zona de fresh market, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. In plus, proiectul va include si patru sali pentru evenimente speciale si corporate, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane.

Clientii vor beneficia in Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane si supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care ii va ajuta pe soferi sa gaseasca foarte usor locuri libere.

Ansamblu Openville - vedere SE

Openville va aduce numeroase beneficii economice si sociale si va contribui la dezvoltarea durabila a Timisoarei. Revitalizarea urbanistica a zonei, cresterea gradului de ocupare a fortei de munca in timpul lucrarilor de constructie si mai ales dupa inaugurare, modernizarea infrastructurii, contributii la bugetul local, cresterea atractivitatii orasului ca destinatie de afaceri si a numarului de turisti – acestea sunt doar cateva dintre beneficiile semnificative pe care proiectul le va aduce comunitatii.

Openville va avea un impact semnificativ asupra economiei Timisoarei, atat in faza de constructie, cat si post-inaugurare. Proiectul va crea peste 3.500 de locuri de munca in perioada de edificare a proiectului. Alte 16.500 de persoane vor lucra in ansamblu dupa finalizare, in cele sapte cladiri de birouri si in componenta de retail.

Alte beneficii directe aduse orasului sunt reprezentate de investitiile la nivelul infrastructurii rutiere, prin efectuarea unor lucrari ample, care vor asigura deschiderea Inelului II de circulatie si realizarea conexiunii cu Bulevardul Antenei, modernizarea strazii existente, precum si crearea unor noi trasee si a legaturilor acestora in zona. Toate aceste investitii vor fi realizate de catre dezvoltator si vor fi donate municipalitatii.

Shopping Street OpenvillePrin diversitatea functiunilor sale si varietatea evenimentelor care vor avea loc, ansamblul va deveni un obiectiv urban reprezentativ pentru oras si va amplifica turismul. Openville le va oferi locuitorilor Timisoarei un stil de viata european, prin crearea unor oportunitati variate de divertisment si recreere. Totodata, va fi un spatiu efervescent, deschis spre multiculturalitate, care va raspunde preferintelor de distractie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activitati educative si recreative pentru copii, manifestari culturale si competitii sportive, pana la targuri tematice, festivaluri si expozitii de arta.

 Openville Timisoara

Investitie totala de peste 220 de milioane de euro

594.000 mp suprafata total construita

265.000 mp suprafata total inchiriabila (retail + office)

Retail (Iulius Mall Timisoara + Openville): 134.000 mp inchiriabili

Office clasa A, 7 cladiri: 131.000 mp inchiriabili

Congress Hall: 4 sali, 2.500 de persoane

Parc si spatii verzi: 55.000 mp

Locuri de parcare: 3.750

 Despre grupul Iulius

Grupul Iulius detine o retea nationala de retail, care cuprinde patru shopping mall-uri sub brandul Iulius (Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava) si ansamblul urbanistic multifunctional Palas Iasi.

Pe segmentul office, compania detine la nivel national peste 58.000 mp de birouri clasa A in operare si alti 155.000 mp in constructie. Cladirile de birouri au fost dezvoltate sub brandul United Business Center, la Cluj-Napoca si Iasi. Amazon, Endava, Xerox, Capgemini, Ness,  Centric IT Solutions, Genpact, Office Depot sunt  doar o parte dintre cele peste 45 de companii multinationale prezente in reteaua UBC, cu peste 5.500 de angajati.

Leave a Reply