RALIUL GIARMATA – PISCHIA! Inceputul de sezon automobilistic in Timis, marcat de abandonuri si evolutii sub asteptari ale favoritilor! Revenit in competitie dupa o perioada de absenta, pilotul Bogdan Stanean si-a adjudecat titlul din comuna natala

pischia1

Inceputul de sezon in automobilismul banatean, raliul Giarmata – Pischia, a bulversat de-a dreptul clasamentul general al Campionatului de Automobilism si Karting Timis, dupa evolutiile surprinzatoare ale unor piloti considerati outsideri, dar si abandonul sau evolutia sub asteptari a unor favoriti ai competitiei.


Prima surpriza a concursului a fost provocata de liderul la zi al clasamentului pilotilor, Alexandru Krepelka, care a fost nevoit sa abandoneze inca dupa prima proba speciala, din cauza unei defectiuni la motorul bolidului modificat “genetic”, Peugeot 205. Asta, dupa ce, un alt pilot de curse cu sanse la podium, Claudiu Popa, alias Speedy, aflat la volanul unui Opel Kadett foarte nervos, a fost interceptat in trafic de un echipaj de politie si nu a mai ajuns la startul oficial al raliului.

Surprinzatoare au fost si evolutiile sub asteptari ale pilotilor Marius Giurisici si Sergiu Tirla, ultimul, la concursul de drift, care, in ciuda asteptarilor, n-au “prins” decat treapta a II-a pe podiumurile de premiere. “Nu-mi vine sa cred ca Gao (Sergiu Tirla) a reusit sa greseasca traseul de drift pe care, personal, l-a recomandat organizatorilor concursului!”, a exclamat presedintele Comisiei Judetene de Automobilism si Karting din cadrul ACR Timis, Ladislau Giurisici, organizatorul raliului, dupa evolutia plina de adrenalina, dar cu greseli de traseu a lui Gao.

giarmata2

La capitolul revelatiilor concursului poate fi incadrat pilotul Bogdan Stanean, din Giarmata, care a revenit in campionatul de automobilism dupa o lunga perioada de absenta, castigand raliul din comuna sa natala, dar si pilotul francez Gilles Romain, care a reusit sa castige in extremis clasa a II-a de concurs – dupa evolutia modesta de la proba speciala IV a echipajului Preunca – Ilas, si nelinistitul pilot Alin Suta, aflat la prima victorie intr-o competitie de gen, castigatorul clasei I de concurs.

In rest, calculele hartiei au fost confirmate de echipajul Alina Popa – Andreea Timis, clasat pe primul loc la feminin – oarecum, firesc, intrucat a fost singurul echipaj feminin inscris la aceasta sectiune a concursui -, Mihai Preunca, invingator si de aceasta data in disputa clasica, deja, la debutanti, cu prietenul sau Darco Pelici, precum si Isabela Isac, la karting, sectiunea Super Sport Seniori, Nagy Victor, la karting, Super Sport Juniori, si Cristian Sugar, la Juniori.

La competitie au participat aproape 50 de piloti si copiloti, care au oferit un spectacol automobilistic de mare exceptie spectatorilor din Giarmata si Pischia.

De remarcat ospitalitatea gazdelor, care s-au straduit ca sportivii sa fie tratati cum se cuvine dupa baia de adrenalina de pe traseu. “De aceasta data m-am ocupat personal, impreuna cu sotia mea, de tot ceea ce inseamna repriza a III-a a concursului, din dispozitia primarului Virgil Bunescu, pentru ca sportivii si oficialii sa simta la modul real ospitalitatea si caldura cu care sunt primiti mereu la Giarmata!”, ne-a anuntat, discret, viceprimarul localitatii, Ionel Carabulea.

Urmatoarea etapa va avea loc peste doua saptamani la Cheveresul Mare. (Carla Radulescu)

 

3 thoughts on “RALIUL GIARMATA – PISCHIA! Inceputul de sezon automobilistic in Timis, marcat de abandonuri si evolutii sub asteptari ale favoritilor! Revenit in competitie dupa o perioada de absenta, pilotul Bogdan Stanean si-a adjudecat titlul din comuna natala

Leave a Reply