REGRETA COLABORAREA CU DIICOT! Judecatorul Nicolae Tomus si-a recunoscut vinovatia si a dat declaratii false la DIICOT, in speranta incheierii unei intelegeri cu procurorul! “Regret recunoasterea faptelor, pentru ca procurorul nu si-a respectat promisiunea si m-a trimis in judecata!”

tomus_CaP

Sedinta cu scantei, astazi, in camera de consiliu a Curtii de Apel Timisoara, la primul termen din dosarul Sex cu minore instrumentat de DIICOT, in care au fost trimisi in judecata nu mai putin de 16 inculpati. Inainte de a intra in fondul cauzei, judecatorul Gheorghe Bugarschi a verificat legalitatea si temeinicia masurilor preventive aplicate unora dintre inculpati, pe care le-a prelungit cu 30 de zile, dar si valabilitatea mandatelelor de aparatori ale avocatilor angajati in dosar.


Prezent in sala, judecatorul Nicolae Tomus, trimis in judecata in calitate de membru activ al retelei deservita de prostituate minore, a incercat cu orice chip sa blocheze pledoaria avocatului Florin Kovacs, pe care l-a acuzat ca l-a intimidat pe procurorul de caz, Carmen Martinov, si, in consecinta, este responsabil de faptul ca DIICOT i-a refuzat incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei. “Avocatul Kovacs a fost audiat ca martor in acest dosar, deci nu poate pune concluzii!”, a incercat Tomus sa atraga atentia instantei de judecata, moment in care la protestul sau s-a alaturat si avocatul Mihai Pasca.

“Domnule Pasca, incompatibil ati putea fi dumneavoastra, intrucat unul dintre clientii dumneavoastra si-a recunoscut faptele, altul nu! Deci, au interese contrare, iar dumneavoastra ii aparati pe amandoi, ceea ce ar impune sa chemam un avocat din oficiu”, l-a pus la punct judecatorul pe Mihai Pasca.

In conditiile in care nici procurorul DIICOT de sedinta, Sandu Antonio, nici judecatorul nu s-a opus ca avocatul sa puna concluzii pentru clientul sau, Ovidiu Gitan, acesta a cerut schimbarea arestul preventiv cu controlul judiciar. In prealabil, dupa ce a vazut declaratia lui Tomus din dosar, Florin Kovacs l-a admonestat pe fostul judecator de la Judecatoria Timisoara.

kovacs_av

“A facut declaratii mincinoase in care a scris ca mi-a transmis cateva numere de telefon ale unor fete minore, din retea, insa nu stie daca le-am contactat sau nu! Minte cu nerusinare acest individ, nu stiu cum a ajuns judecator, nu este posibil sa incerci sa tragi dupa tine persoane publice doar pentru a intra in gratiile procurorului si a obtine un acord de recunoastere a vinovatiei! Si acest om bolnav, si procurorul au incercat sa ma implice in acest dosar, tocmai pentru a-mi refuza calitatea de aparator. Din fericire, dreptatea a triumfat, iar acest Tomus nu a reusit sa faca nicio intelegere cu procuroarea Martinov, pentru a scapa doar cu doi ani cu suspendare. Acum va da socoteala in fata instantei si, cu siguranta, nu va mai scapa doar cu o pedeapsa cu suspendare”, ne-a declarat, revoltat, Florin Kovacs. De altfel, in consonanta cu minciunile lui Tomus, si procurorul Carmen Martinov mentioneaza in rechizitoriu ca si-ar fi dorit sa-l faca “suspect putin” si pe  Florin Kovacs, dar nu a avut suficiente probe.

gatan_jud

“Inculpatul Gitan Ovidiu impreuna cu aparatorul sau ales Florin Kovacs au ales sa intimideze organele de ancheta pe toata durata cercetarii penale, prin formularea de solicitari la organele ierarhic superioare in care cereau cu vehementa aplicarea unor sanctiuni administrative fata de acestia pentru diverse cauze care nu aveau legatura cu obiectul cauzei, ci cu persoana anchetatorilor.

Aparitiile repetate ale avocatului ales al inculpatului Gitan Ovidiu la diferitele emisiuni televizate in care proclama acuzatii la adresa anchetatorilor care instrumentau cazul, nu a reprezentat decat presiuni psihice menita sa-i determine pe acestia (ex. procurorul si ofiterii de caz) sa renunte la acuzatiile aduse inculpatului.

In realitate, recurgerea la asemenea atacuri in presa a urmarit determinarea acestora sa renunte la administrarea de probe ce ar fi putut contine indicii de implicare infractionala si a altor persoane cu functii importante din avocatura, justitie, etc. Avocatul Florin Kovacs poate fi considerat un potential beneficiar al actelor sexuale prestate de minorele plasate de inculpatul Paul Manzu, insa, intrucat acuzarea nu a putut administra si alte probe care sa fie coroborate cu cele la care am facut referire, in cazul acestuia se va face aplicarea dispozitiilor art. 16 , al. 1, lit. c, C.p.p., urmand ca fata de acesta sa fie dispusa solutia de clasare a cauzei” precizeaza procurorul in rechizitoriu.

retea_manzu

Cu alte cuvinte, beneficiind de declaratiile false ale judecatorului Tomus, procurorul Carmen Martinov a incercat sa-l transforme din martor in “suspect putin” pe Florin Kovacs, insa nu au existat si alte probe in afara minciunilor magistratului proxenet.

Aceasta mostra de procedura din Dosarul sex cu minore este cat se poate de elocventa pentru modul pervers in care procurorul a stabilit cine este rau si cine este imaculat in aceasta retea penala, in final hotarand sa acorde “iertare juridica” altor clienti VIP, playboy recunoscuti in oras, pe care nici macar nu a mai incercat sa-i identifice din spatele “terminalelor necunoscute” aflate la dosar.

In final, trebuie remarcata frustarea enorma a judecatorului Nicolae Tomus, care si-a exprimat regretul ca si-a recunoscut faptele, in contextul in care acordul de recunoastere a vinovatiei, incheiat cu Carmen Martinov, nu a fost validat de catre seful DIICOT Timisoara, procurorul Mircea Andres. (Gh. Ilas)

5 thoughts on “REGRETA COLABORAREA CU DIICOT! Judecatorul Nicolae Tomus si-a recunoscut vinovatia si a dat declaratii false la DIICOT, in speranta incheierii unei intelegeri cu procurorul! “Regret recunoasterea faptelor, pentru ca procurorul nu si-a respectat promisiunea si m-a trimis in judecata!”

  1. Pasca iar asteapta minunatele solutii de achitare? N-a vazut ca in roba e Bugarschi, nu IOnescu??

  2. Kovacs nu avea voie sa fie acceptat ca avocat, sa mai citeasca si el si Bugarsky Legea 51 si Codul de procedura. Dar daca ma gandesc mai bine chestia asta poate fi favorabila clientului lui, pentru ca va fi judecat fara aparare legala (pfff ca i-am dat idei)

  3. Completeaza-ti venuturile lucrand acasa! Ai nevoie de un calculator, cunostinte minime PC, curaj, rabdare, perseverenta si atentie la detalii. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita prin mail. Pentru mai multe informatii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com

  4. Nullus, poți sa l pupi în fund pe avocatul Kovacs dacă tot te fute grija de viata lui:) Oricum e cel mai tare avocat din România și e cel mai respectat iar de gura fraierilor ca tine sigur nu i pasă 🙂 Muah

Leave a Reply