BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

REVOLTA GREFIERILOR! Un grup de grefieri a dat semnalul revoltei impotriva legii privind majorarea varstei de pensionare! “Fiecare grefier ar trebui sa stie ca va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

grefieri_1

Un grup de greferi pensionati in baza Legii 567/2004, care nu au implinit inca varsta de 60 de ani sau au fost pensionati medical, au semnat o scrisoare de protest adresata Ministerului Justitiei, Guvernului Ponta si Parlamentului in care atrag atentia ca prin adoptarea Legii 130/2015, respectiv prin majorarea varstei de pensionare, conditia de vechime pentru grefierii deja pensionati, dar si pentru cei in activitate devine inoperanta.

In aceste conditii, grupul de grefieri pensionari semnatari ai scrisorii avertizeaza ca fiecare grefier ar trebui sa stie ca “va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”.

In scrisoare se mai precizeaza ca membrii Senatului vor discuta zilele acestea o noua modificare a statutului grefierilor, Legea 700/2011, care ar viza restrangerea drepturilor grefierilor, insa cu toate acestea cei care ar trebui sa reprezinte corpul grefierilor nu au demarat nicio actiune publica de aparare a statului grefierilor si a drepturilor acestora.

“Asa inteleg domnul Victor Ponta – de formatie magistrat, aliatii sai din Guvern si Parlament ‘<sa faca dreptate pana la capat>. Aceasta este consideratia de care se bucura corpul grefierilor romani in fata oficialilor din Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii. Nici unul dintre oficiali nu a avut curajul sa declare deschis ca se vizeaza aplicarea unui dublu standard. Grefierii au aceleasi interdictii statutare ca si magistratii fara compensatiile legale acordate celor dintai. Desi muncesc fara criterii de normare care sa le permita sa se incadreze intr-un program de lucru decent, cu echilibru intre viata personala si profesionala, intre munca si odihna, desi orele suplimentare neplatite ar fi putut adauga ani vechime in cartea de munca, cei responsabili de vietile noastre au gasit de bine sa ne rasplateasca ridicand varsta de pensionare la 60 de ani astfel incat sa faca inoperanta conditia de vechime atat pentru cei deja pensionati cat si pentru cei in activitate, spre deosebire de magistrati. Asa intelegeti domniile voastre sa expuneti grefierii pensionati anterior anului 2010 si grefierii pensionati medical celor din activitate, ca pe un exemplu de ”asa nu”. Sa stie fiecare grefier care nu va mai rezista ritmului infernal de lucru si tratamentului deontologic original ca va fi muritor de foame daca va dori sa-si conserve viata si sanatatea parasind sistemul inainte de 60 de ani”, spun grefierii.

Semnatarii incheie scrisoarea cu un citat din Codul deontologic al magistratilor francezi, cod care insumeaza 44 de pagini, paragraf care nu se regaseste in cele doua Coduri deontologice – magistrati si grefieri romani – insumand doar 8 pagini. ”Functionarii de grefa atesta realitatea actiunilor si obiectivelor magistratului deci ei sunt martorul statutar.Prezenta lor este o conditie de siguranta pentru persoanele care compar si pentru insusi judecatorul…” (Vlad Enciu)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: