PRIMII REFUGIATI LA TIMISOARA! Patru cetateni de origine siriana depistati in Gara Paulis, din Arad,au fost preluati de catre Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Timisoara! Desi calatoreau catre Germania, cei patru au solicitat azil in Romania

refugiati tm

Dupa ce, luna trecuta, doi refugiati din Afghanistan au ajuns intamplator in Romania, in zona fasiei verzi din Cenad, iar cand au aflat ca, de fapt, nu sunt in Germania, au inceput sa planga, alti patru refugiati au fost depistati, duminica noapte, in statia CFR Paulis.


Cei patru barbati cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani calatoreau fara forme legale, insa au declarat ca sunt de origine siriana si ca voiau sa ajunga in Germania.

„Cei patru cetateni straini au fost descoperiti de politistii Postului de Politie din Paulis. Nu aveau documente de identitate asupra lor, dar au declarat ca sunt de origine siriana si ca au parcurs drumul Siria-Turcia-Serbia-Romania. Cetatenii nu cunosc limba romana si nicio alta limba de circulatie internationala” – a declarat comisarul sef Mitică Purcaru, seful Serviciului pentru Imigrări Arad.

Cei patru sirieni au fost preluati de catre politisti si condusi la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Timisoara. Autoritătile romane au inceput procedurile legale pentru a se stabili daca li se va acorda sau nu o forma de protectie, in conditiile in care sirienii au solicitat azil politic in Romania. (Mara Ion)

Leave a Reply