POLITIST MORT IN MISIUNE! Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa, in cazul agentului sef adjunct Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei! Acesta a decedat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa din carosabil

untitled

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar pentru ucidere din culpa in cazul politistului care a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata in carosabil, caz in care au cerut informatii de la firma care executa lucrarile, urmand sa verifice daca groapa era bine semnalizata.


Surse judiciare au declarat, miercuri, ca procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar de cercetare penala in care s-a inceput urmarirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpa, in cazul agentului sef adjunct de politie Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, care marti si-a pierdut viata, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata de o firma pe carosabil.

Procurorul de caz a facut cercetarea la fata locului, asistat de politisti criminalisti, a luat declaratii mai multor muncitori care efectuau lucrari in zona unde era sapata groapa, dar si unor martori prezenti in zona la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

In cadrul anchetei s-a mai solicitat Politiei sa spuna daca agentul de la Brigada Rutiera se afla in timpul serviciului si ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrarile detalii cu privire la acestea, urmand sa verifice daca groapa era semnalizata corespunzator, daca lucrarea avea toate avizele si autorizatiile necesare si daca au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Sursele citate au precizat ca anchetatorii urmeaza sa reaudieze persoanele care marti au dat scurte declaratii.

Anchetatorii asteapta si rezultatul autopsiei facute miercuri la Institutul National de Medicina Legala.

Dupa primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea sa stabileasca daca poate fi atrasa raspunderea penala “in personam”, respectiv daca va fi dispusa inceperea urmaririi penale in cazul unor persoane.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca in ancheta vor fi verificate si imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona accidentului. O camera a Primariei a fost identificata, urmand ca anchetatorii sa stabileasca si daca operatorii economici din zona au camere de luat vederi care au surprins momentul accidentului.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat ca groapa in care a cazut politistul cu motocicleta era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil. Sarca a precizat ca politistul se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia. (Vlad Enciu)

Leave a Reply