SEMNAL DE ALARMA! Peste 300 de studenti de la Medicina au participat la o conferinta despre tulburarile depresive si anxioase! “Prezentul nu ne mai acorda ragaz sufletului, unica preocupare fiind grija zilei de maine!”

UMF2

Tulburarile depresive si anxioase, tot mai prezenta la tinerii din ziua de azi, au fost dezbatute si diagnosticate in cadrul unei conferinte organizate de Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara.


Cateva sute de studenti, cadre didactice si rezidenti au luat cu asalt Aula Magna a UMF, vineri, de la ora 14, pentru a asculta expunerea invitatului special, conf. dr Liliana Dehelean, care s-a referit pe larg la tema supusa dezbaterii.

UMF1

“Traim intr-o lume agitata, intr-o goana nebuna, cu un ritm alert, in care stresul e un cuvant care apartine rutinei noastre zilnice. Prezentul nu ne mai ofera timp pentru relaxare, nu ne mai acorda ragaz sufletului, unica preocupare fiind grija zilei de maine. Stresul la care ne expunem ne face vulnerabili in fata tulburarilor depresive si anxioase”, a fost pretextul invocat de Simina Moroz, studenta in anul IV, Medicina Generala, care a avut ideea organizarii acestei conferinte, “pentru a atrage atentia asupra unui subiect delicat”.

Tinerii au ascultat cu atentie si interes franturile de “reteta” impotriva tulburarilor depresive si anxioase semnalate de Liliana Dehelean si au plecat de la intalnire cu revelatia ca au nevoie de o pauza de la viata alerta si sa-si faca timp pentru a se relaxa. (Mara Ion)

 

 

 

Leave a Reply