ARESTARE! Ciobanul din Herneacova care l-a lovit cu masina pe seful Politiei Recas a fost arestat preventiv! Vasilica Macinica este acuzat de savarsirea a doua infractiuni de ultraj si va sta dupa gratii cel putin 30 de zile

arestare_cioban

Cautat de politisti timp de patru zile, fara niciun rezultat, Vasilica Macinica, ciobanul din Herneacova care l-a lovit cu masina pe seful Politiei Recas, s-a predat de bunavoie in cursul zilei de miercuri, iar joi seara a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Judecatoria Timisoara a evaluat gradul ridicat de pericol al faptelor comise de Vasilica Ciobanu si a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de savarsirea a doua infractiuni de ultraj.

Reamintim ca, sambata noapte, in timp ce se afla la volanul unui Audi A4 inmatriculat in Bulgaria, Vasilica Macinica a fost oprit de politisti la un filtru rutier, in zona Cramelor Recas, dupa ce, initial, ignorase semnalul de oprire a unui agent de circulatie. In momentul in care seful Politiei Recas, inspectorul Mircea Chirila, s-a aplecat pe geamul masinii pentru a-i scoate cheile din contact, ciobanul a demarat in tromba, trantind politistul la pamant, dupa care acrosat o masina a politiei, trecand cu o roata prin sant, si a reusit sa fuga.

Unul dintre politistii aflati in filtru a facut uz de arma, tragand un foc in plan vertical si cateva focuri inspre masina, insa fugarul tot nu a putut fi prins. A fost cautat toata noaptea de sambata spre duminica, apoi zilele urmatoare, pana mircuri, cand acesta s-a predat. Ba chiar, a facut si glume inainte de a intra in inspectoratul de politie, spunand ca, probabil, politistul a avut prea multe gloante, din acest motiv a tras dupa el.

Conform Noului Cod penal, vatamarea corporala savarsita impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 6 ani. In cazul in care agresiunea are loc asupra unui politist sau jandarm, limita pedepsei se majoreaza cu jumatate. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply