FEMEIA DIN MASINA! O noua metoda de jecmanire a persoanelor in varsta, pusa la cale de infractori! Sunt vizate bijuteriile purtate de victima, care sunt inlocuite cu obiecte din metal, fara nicio valoare

femeia_masina

Dupa metoda accidentul, prin intermediul careia sute de persoane varstnice din Timis si din tara au fost inselate cu mari sume de bani, infractorii au pus la cale o alta combinatie pentru jecmanirea batranilor.


Procedeul infractional este extrem de subtil si fantezist, lucru recunoscut chiar de polițisti, care acum se confrunta cu noua metoda ce face victime in tara. Pana in prezent, cel puțin sase persoane varstince au cazut in plasa „femeii din masina”, iar cei care se afla in spatele acestei metode nu au fost inca identificati. Oamenii legii din Sibiu au detaliat pentru presa locala cum funcționeaza metoda care a facut sase victime in ultimele patru luni.

„Victimele, in general persoane varstnice, sunt abordate pe strada de o femeie necunoscuta, care se afla pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi indrumata spre Spital. Astfel, femeia necunoscuta, pretinzand ca este nepoata unei persoane publice care a incetat din viata, poarta discutii cu victima, fara a iesi insa din masina, oferindu-i in acest context un cadou in memoria celui decedat. In functie de bijuteriile purtate de victima (inel, cercei, lantisor), femeia necunoscuta ii ofera victimei bijuterii pe care insista sa i le aplice personal, insa in acelasi timp ii ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune intr-o batista/servetel pe care il leaga. Batista sau dupa caz, servetelul legat este restituit victimei insa aceasta este avertizata sa il desfaca doar mai tarziu pentru ca a facut un „descantec”. Ulterior, persoanele vatamate constata ca au fost inselate, in batista gasind bijuterii de culoare galbena, fara valoare sau monede de 5 sau 10 bani”, au precizat reprezentanții IPJ Sibiu. Din nefericire, persoanele vatamate nu au putut oferi informatii certe cu privire la semnalmentele femeii care le-a abordat, astfel ca sarlatanii sunt inca in libertate. (Vlad Enciu)

Leave a Reply