INDISCIPLINA! Un alt judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara a fost gasit in neregula de catre Inspectia Judiciara! Daniela Detesan este acuzata ca a permis grefierului de sedinta sa completeze o solutie in sistemul informatizat, desi minuta nu era intocmita si semnata de judecatorii cauzei

daniela_detesan

Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat in vizor un alt judecator de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Caras-Severin, dupa ce, recent, chiar presedintele acestei sectii, Nicusor Maldea, a fost arestat preventiv pentru primirea unei spagi de 80.000 de euro.


Inspectia Judiciara a anuntat, marti, 27 octombrie 2015, ca a fost dispusa exercitarea actiunii disciplinare fata de judecatoarea Daniela Detesan (foto).

Aceasta este acuzata de nerespectarea dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului, dar si a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Mai exact, dupa cum se sustine in referatul Inspectiei Judiciare, judecatoarea Daniela Detesan ar fi permis grefierului de sedinta completarea solutiei in sistem informatizat, desi minuta nu era intocmita si semnata de ceilalti membrii ai completului de judecata. De asemenea, Detesan este acuzata ca ar fi incalcat dispozitiile procedurale care vizeaza procedura deliberarii si pronuntarii hotararilor judecatoresti.

„Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori au dispus, prin rezolutia din 15 octombrie 2015, exercitarea actiunii disciplinare fata de doamna Daniela DETESAN, judecator la Tribunalul Caras Severin, pentru abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) si t ) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut, pe de o parte, ca judecatorul nu a respectat dispozitiile Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti in sensul ca a permis grefierului de sedinta completarea solutiei in sistem informatizat, desi minuta nu era intocmita si nu era semnata de ceilalti membri ai completului de judecata si ca, pe de alta parte, a incalcat dispozitiile procedurale care vizeaza procedura deliberarii si pronuntarii hotararilor judecatoresti.
Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza”, se arata in comunicat.

In cazul in care va fi gasita vinovata, judecatoarea de la Resita ar putea fi sanctionata disciplinar. (Gh. Ilas)

3 thoughts on “INDISCIPLINA! Un alt judecator de pe raza Curtii de Apel Timisoara a fost gasit in neregula de catre Inspectia Judiciara! Daniela Detesan este acuzata ca a permis grefierului de sedinta sa completeze o solutie in sistemul informatizat, desi minuta nu era intocmita si semnata de judecatorii cauzei

  1. Nu stiu ce pazeste comisia de control de la nivelul Curtii de Apel! Doarme? De ce sa tot vina bucurestenii sa ne faca curat in curte?

  2. Cum ramane cu vicelepresedinte de la Arad care se fotografiaza cu afaceristii -justitiabili la petreceri?
    Dar cu judecatorul Gutmann tot de la Arad care schimba minuta dosarului pronuntata la 14 aprilie cu date obtnute la 30 aprilie ?

Leave a Reply