MINERIADA PROCURORILOR! Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost pus sub acuzare in dosarul Mineriada! “Deocamdata, e vorba despre infractiunea de vatamari corporale, fizice, chestiuni inventate!”

cosma

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au pus sub acuzare pe Miron Cozma in dosarul Mineriada, desi ortacul sef a mai fost condamnat o data in aceasta cauza.


Deocamdata, infractiunea e cea comuna, pe 439 ca si toti ceilalti, dar pe situatia de la litera ‘g’ am inteles, adica vatamari corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. Nu e vorba de crime impotriva umanitatii!”, a declarat Miron Cozma, la iesirea din sediul Parchetului.

El a afirmat ca minerii au venit in Bucuresti condusi de autoritati. “Daca au venit, au venit condusi de autoritatile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si coloneii din servicii, care, chiar in iunie ’90, au fost acolo si bineinteles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Camarasescu, securistul”, a spus Cozma.

In opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care il are la CEDO, in calitate de parte vatamata.

“E absolut normal si consider ca s-a procedat corect de catre Parchet in ideea ca in calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului sa am calitatea, ca toata lumea, in faza incipienta, de suspect. Eu marti voi da o declaratie, alaturi de avocatul meu”, a afirmat el.

Cozma s-a declarat nevinovat si a spus ca a fost adus fortat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la Bucuresti. “Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, a fost adus in ultimul tren. Parchetul, procedural, nu face altceva decat sa respecte legea. De-a lungul vremii nu exista nicio reclamatie impotriva mea. Am luat bataie din cauza lui Marian Munteanu. A spus in 2005 la Realitatea ca i-am salvat viata lui si unei domnisoare”, a declarat Cozma.

Intrebat cine l-a batut in iunie 1990, Miron Cozma a spus ca “minerii”, in timp ce arata cu mana catre umar, aluzie la epoleti. El a sustinut ca inculpati in acest dosar sunt ”Armata, Internele si Serviciile”. (Vlad Enciu)

Leave a Reply