PLANGERE PENALA! Cancelarul Angela Merkel a fost reclamata la Parchet pentru trafic de fiinte umane! “A deschis portile Germaniei pentru sute de mii de migranti!”, acuza reprezentantii partidului Alternative für Deutschland, AfD

angela-merkel3

Partidul populist si antiimigratie german Alternativa pentru Germania (Alternative für Deutschland, AfD) a anuntat, vineri, ca a depus o plangere impotriva cancelarului Angela Merkel, pe care o acuza de „trafic de fiinte umane” pentru ca a deschis portile Germaniei pentru sute de mii de migranti, transmit agentiile de stiri.


„Dna Merkel incalca prin politica sa a frontierelor deschise articolul 96 (din codul penal), referitor la traficul de persoane, care prevede pedepse de 5 ani cu inchisoarea sau amenzi. Speram ca aceasta plangere va declansa o ancheta, dar vrem si sa trimitem un semnal despre cum dna Merkel incalca dreptul in vigoare in Germania si in Europa”, a mentionat un purtator de cuvant al partidului, Christian Lüth.

Initiativa AfD isi propune, de asemenea, sa-i determine pe cetateni „sa-si puna intrebarea daca imigratia necontrolata este in interesul lor”.

Plangerea a fost trimisa Parchetului din Berlin, mai indica AfD, al carui vicepresedinte, Alexander Gauland, a declarat pentru presa ca „Angela Merkel a actionat ca un traficant”.

Reactionand la gestul AfD, purtatorul de cuvant al cancelarului, Steffen Seibert, citat de Reuters, a afirmat ca Germania este un stat de drept si ca cetatenii sai sunt liberi sa faca orice plangere considera potrivita.

Angela Merkel este criticata chiar si de o parte a taberei sale conservatoare pentru decizia de a nu limita afluxul sutelor de mii de migranti alungati de razboaie si de saracie din tarile lor. In acest context, miscarile populiste si de extrema dreapta inregistreaza o crestere de popularitate, mai ales in estul Germaniei, unde manifestatiile anti-refugiati au adunat mii de persoane in ultimele zile.

Desi multi germani au sustinut pozitia cancelarului de relaxare a legislatiei de azil, anuntata luna trecuta, acest sprijin a inceput sa se reduca, pe masura ce numarul migrantilor a crescut constant, unele proiectii indicand un milion de sosiri sau chiar mai mult in acest an.

Cel mai recent sondaj Forsa, dat publicitatii miercuri, arata ca sprijinul pentru conservatorii cancelarului Angela Merkel a scazut la 39%, in timp ce AfD a castigat cateva procente, fiind cotat cu 7% dintre optiuni. (Mara Ion)

 

Leave a Reply