SEMNAL DE ALARMA! Timisul inca nu si-a conturat agenda proiectelor investitionale care pot fi introduse in proiectul de buget de stat pe 2016! “Nu se cunosc prioritatile judetului pentru ca nu exista o agenda publica vizavi de aceste prioritati”, atrage atentia deputatul Cornel Samartinean

cornel samartinean

Bugetul de stat pe 2016 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere in Parlamentul Romaniei la acest sfarsit de an, motiv pentru care deputatul Cornel Samartinean atrage atentia reprezentantilor administratiei publice locale din judetul Timis, precum si administratiile din institutiile guvernamentale judetene sa-si prezinte din vreme proiectele pentru care doresc sa obtina sprijin financiar bugetar.


“Autoritatile locale trebuie sa vina cu proiecte concrete pe care deputatii si senatorii alesi care reprezinta judetul Timis au obligatia sa le promoveze in Parlamentul Romaniei pentru a putea  primi  astfel finantare de la bugetul de stat”, spune deputatul liberal, trecand in revista cateva dintre cele 75 de amendamente la Bugetul de stat pentru judetul Timis, depuse in ultimii trei ani, impreuna cu Vasile Blaga si Alin Popoviciu, care nu au fost luate in considerare de catre coalitia aflata la putere.

“Demararea procedurilor de finantare a soselei de centura, varianta de ocolire sud a municipiului Timisoara; finantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord din Timisoara; finantarea lucrarilor de  constructie a unui Spitalul Regional Timisoara; finantarea lucrarilor de  constructie a unui bazin de Innot olimpic pe bd. Iosif Bulbuca din Timisoara; finantarea lucrarilor de  constructie a unei sali polivalente in Timisoara; reabilitarea termica a cladirilor din municipiul Timisoara; constructia unui nou penitenciar in afara municipiului Timisoara; finantarea lucrarilor de  constructie a centrului intermodal in municipiul Timisoara”, sunt doar cateva dintre amendamentele ce poarta semnatura lui Cornel Samartinean si a colegilor sai de partid.

De trei ani de zile, odata cu preluarea guvernarii de catre PSD, judetul Timis este cvasi-absent din lista de investitii finantate de guvernelor Ponta, fiind si in prezent cu 5 milioane de lei alocati proiectelor sale aflate in jurisdictia guvernului pentru obiective de mult promise. Politicianul atrage atentia ca desi ne aflam la mijlocul lunii octombrie, in judetul Timis nu se discuta nimic despre bugetul pe 2016, iar in momentul de fata nu se cunosc  prioritatile judetului pentru ca nu exista o agenda publica vizavi de aceste prioritati.

“Timisoara contribuie dupa Bucuresti cu  cei mai multi bani la bugetul statului, de aceea consider ca banii trebuie sa revina in judet. Pentru ca  acest lucru sa se intample se impune ca factorii de decizie politici si administrativi, respectiv, primarii, consilierii judeteni si consilierii locali sa-si prezinte in timp util solicitarile si propunerile pentru a putea fi prezentate in comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei, in vederea solutionarii problemelor  judetului”, se mai arata intr-un comunicat trimis presei, cu precizarea ca pana in 20.10.2015 sunt asteptate, la cabinetul parlamentar, propuneri care pot fi sustinute si introduse in proiectul de buget pe 2016. (Mara Ion).

Leave a Reply