ANIVERSARE! Universitatea Politehnica Timisoara mentine geniul ingineresc banatean la nivel emblematic pentru Romania! “Aceasta institutie de invatamant superior contribuie la conturarea identitatii Timisoarei”, spune deputatul Cornel Samartinean

Cornel-Samartinean-Impactpress

Aniversarea a 95 de ani de la momentul in care regele Ferdinand I a semnat decretul regal prin care s-au pus bazele primei institutii de invatamant superior din vestul tarii, Universitatea Politehnica Timisoara, a fost marcata, prin intermediul unui comunicat de presa elogios, si de Cornel Samartinean, in dubla sa calitate de deputat PNL si de licentiat al acestui institut de invatamant superior.


“Universitatea Politehnica Timisoara este recunoscuta ca protagonist remarcabil pe scena cercetarii stiintifice atat in plan national, cat si international. Existenta si functionarea unui numar considerabil de centre de cercetare (25), in care activeaza echipe de cercetatori ce pun cu succes in practica strategia de cercetare a institutiei, confera universitatii prestigiu profesional si, in acelasi timp, furnizeaza sursa fondurilor destinate dezvoltarii. Actualizarea rezultatelor cercetarii in lucrari stiintifice, brevete de inventie ori produse realizate constituie o garantie a competentei, seriozitatii si profesionalismului institutional”, spune parlamentarul de Timis, subliniind ca un moment deosebit de important in cadrul agendei aniversare, care are loc in perioada 9-13 noiembrie, il reprezinta prezentarea certificatului care atesta detinerea marcii Politehnica Timisoara de catre institutia de invatamant superior pentru domeniul educatie, cultura si sport, pentru cercetare si inovatie.

“Universitatea Politehnica Timisoara dezvolta in prezent relatii de colaborare fructuoase cu numeroase universitati din Europa, SUA, Asia, America de Sud si Canada, concretizate in peste 190 acorduri de colaborare incheiate in cadrul unor programe din Uniunea Europeana sau in mod direct. Pe plan local Universitatea Politehnica Timisoara a contribuit de-a lungul anilor la conturarea identitatii Timisoarei, la dezvoltarea comunitatii si regiunii de vest a Romaniei printr-un efort continuu si sustinut pentru dezvoltarea economica a tarii”, precizeaza Cornel Samartinean, convins ca geniul ingineresc banatean a fost, este si va fi o emblema a Banatului, o emblema a Romaniei. (Mara Ion)

 

 

 

Leave a Reply