DOSARUL NAIVILOR! Escrocul care a convins 26 de timisoreni sa-i depuna in cont sume cuprinse intre 200 si 1.000 de lei a fostr trimis in judecata! Acesta promitea imprumuturi avantajoase, pentru care cerea bani in avans

Bani-pierduti

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de 20.11.2015, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului Kovacs Viorel Patrik, acuzat de savarsirea infractiunii de inselaciune (47 de infractiuni).


Din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale s-a conturat urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Kovacs Viorel Patrik, in perioada octombrie 2013-martie 2015, a indus in eroare, prin folosirea de nume mincinoase si mijloace frauduloase, un numar de 26 de persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei oferte de imprumuturi banesti in conditii avantajoase, determinand astfel persoanele vatamate sa depuna sume cuprinse intre 200 si 1000 de lei in conturile sale cu titlu de taxe notariale, garantie la suma imprumutata sau dobanda la avans, cauzand un prejudiciu total de 24.904 lei.

Mai exact, inculpatul a publicat in ziarul Publitim anunturi prin care oferea imprumuturi banesti in conditii avantajoase, fara garantii, determinand persoanele interesate sa vireze intr-un cont deschis pe numele sau la o banca din Timisoara sume cuprinse intre 200 si 1.000 lei Dupa ce banii erau virati, escrocul amana acordarea imprumutului, iar apoi intrerupea orice legătura cu partile vatamate.

“Trimiterea in judecata este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumţiei de nevinovatie”, precizeaza prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Vasile Bac.

(Vlad Enciu)

 

Leave a Reply