ALERTA IN LUGOJ! O grenada defensiva, descoperita de un angajat al Bancii Carpatica chiar pe biroul sau! Zona a fost securizata, iar pirotehnicienii ISU incearca sa dezamorseze dispozitivul exploziv!

grenada1

O grenada defensiva ce pare a fi activa, cu potential exploziv, a fost descoperita, azi, in jurul orei 16.30, de un angajat al Bancii Carpatica, chiar pe biroul sau. A fost alertata rapid firma de paza cu care are contract banca, iar agentii firmei de securitate, dupa o inspectare sumara a locului, au alertat Politia.


Grenada este una confectionata manual, din metal, iar pe partea din mijloc este invelita cu banda izolatoare neagra, iar la unul din capete s-a observat ceea pare a fi declansatorul.

Toate fortele din Lugoj au fost alertate, in aceste momente circulația fiind închisa pe trei strazi din centrul orasului. Cladirea a fost evacuata, iar pompierii asigura zona in eventualitatea unei deflagratii. Fortele de ordine de la Lugoj asteapta interventia genistilor, care trebuie sa vina de la Timisoara.

“Solicitarea deplasarii la Lugoj a echipajului pirotehnic de la ISU Banat a venit din partea organelor de politie, care ne-au relatat ca pe un birou, intr-o banca din centrul orasului, se afla un dispozitiv suspect invelit intr-o hartie, ce pare a fi o grenada. Personalul a fost evacuat din incinta bancii, iar in jurul cladirii s-a instituit o zona de protectie de 300 de metri. Raza de actiune a unei grenade defensive este de 250 – 300 de metri. Echipa noastra pirotehnica s-a deplasat deja la fata locului si incearca sa stabileasca daca este vorba despre un dispozitiv cu potential exploziv si sa treaca la dezamorsarea acestuia”, a declarat pe un post de televiziune seful ISU Banat, locotenent colonelul Lucian Mihoc. (Gh. Ilas)

Sursa foto: cetateanul.ro

Leave a Reply