CAD OAMENII LUI SARBU! Procurorii DNA Timisoara vor sa-l bage dupa gratii pe primarul municipiului Resita! Mihai Stepanescu este acuzat de luare de mita, dupa ce a pretins bani pentru atribuirea unor lucrari de interes public

stepanescu-arestat

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 19 noiembrie 2015, a inculpatului Stepanescu Mihai, primar al municipiului Resita, judetul Caras-Severin, cu privire la savarsirea a doua infractiuni de luare de mita.


In ordonanta de retinere a procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza caracterul penal al unora dintre actiunile primarului.

In perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, in calitate de primar al Municipiului Resita, a pretins si primit diverse sume de bani ori bunuri si servicii de la un om de afaceri, pentru a-si exercita in mod necorespunzator atributele functiei de primar, in sensul atribuirii in mod discretionar a unor contracte de lucrari de interes public, societatii comerciale reprezentata de acesta din urma.

Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie lucrari, precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari.

De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj si efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa. Valoarea totala a materialelor si lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discretionara a unor viitoare contracte in municipiul Resita, a fost de 214.954 lei.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.  In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii Caras-Severin.

Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 20 noiembrie 2015, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In conditiile in care sotia primarului de Resita este magistrat la o instanta din Caras-Severin, este posibil ca, din spirit de solidaritate, judecatorul de drepturi si libertati din Timisoara sa aleaga o masura preventiva mai usoara… (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply