CHESTOR DE POLITIE CORUPT! Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR, urmarit penal! Spaga primita de politist pentru a proteja un om de afaceri este de peste 100.000 de euro

bolbosanu

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Constantin Bolbosanu, la data faptelor sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR), in prezent director adjunct al aceleiasi structuri, cu privire la savârsirea infractiunii de luare de mita.


Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Bolbosanu, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu la structura mentionata, a primit, in perioada martie — septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

“In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind ‘deranjat’ de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale”, sustin procurorii.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply