CONCURS “PE BUNE” LA FINANTE! Finantistul Adrian Voicu, seful Directiei Regionale Antifrauda Deva, a esuat in tentativa de a prelua conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis!

voicu_anaf

Schimbarile politice din ultimele saptamani si-au pus amprenta, inevitabil, si asupra institutiilor publice deconcentrate din teritoriu.


In Timis, primul efect al pierderii puterii de catre PSD s-a resimtit la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara, care a fost “decapitata” prin demiterea directorului executiv, Ioan Dragomir, numit la conducerea institutiei la 1 august 2014, pe filiera social-democrata, si revenirea in functie a hunedoreanului Lucian Heius, titularul de drept al postului, ocupat prin concurs in ianuarie 2014.

Reimpartirea functiilor de conducere la nivelul DGRFP Timisoara i-a atras atentia si sefului Directiei Regionale Antifrauda Deva, Adrian Voicu, “copilul de suflet” al fostului senator Ilie Sarbu, actualmente in conducerea Curtii de Conturi a Romaniei, care, fara ezitare, s-a inscris la concursul pentru ocuparea functiei de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis.

“Mircea Calin, actualul director, a fost convins ca fostul iubit al Dacianei Sarbu are, inca, sustinere politica si ca va castiga concursul fara probleme, motiv pentru care a decis sa nu se mai prezinte la examen. Desi, initial, isi depusese dosarul. Doar ca, acuma, noii guvernanti promoveaza meritocratia la nivelul managementului institutiilor publice, iar lucrarea lui Adrian Voicu a fost corectata pe bune. Astfel, la testul grila a raspuns corect doar la 55 de intrebari, iar pentru promovarea examenului era nevoie de cel putin 70 de raspunsuri exacte, din cele 100 ale testului. In aceste conditii, candidatura sa a fost respinsa, iar Mircea Calin a ramas, in continuare, pe post”, ne-a dezvaluit, discret, un finantist timisorean.

Mai mult, dupa cum ni s-a transmis pe surse, sefia lui Adrian Voicu la conducerea Directiei Regionale Antifrauda Deva a fost prelungita, temporar, printr-un ordin intern al sefului ANAF, iar daca Ilie Sarbu nu-si poate aduce “copilul de suflet” intr-un post caldut la Curtea de Conturi, va urma o alta perioada dificila, ca in timpul domniei PDL, pentru fostul comisar de garda financiara… (Gh. Ilas)

2 thoughts on “CONCURS “PE BUNE” LA FINANTE! Finantistul Adrian Voicu, seful Directiei Regionale Antifrauda Deva, a esuat in tentativa de a prelua conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis!

  1. Adi Voicu sef la Finante? E ca si cum Grecu de la Circulatie ar ajunge sef de inspectorat! Recompensarea slugilor

Leave a Reply