DAYS OF CLUSTERS! Conceptul de Eco-inovare a fost inclus pe agenda de lucru a primului festival de tehnologie din Romania! “Eco-inovarea ajuta la identificarea principalelor provocari de durabilitate si oportunitate in cadrul unei intreprinderi” (P)

Days_of_Clusters1

Conceptul de Eco-inovare implementat, in aceasta perioada, de catre Centrul National pentru Producție si Consum durabile Timisoara, prin intermediul proiectului ECOPartner, a fost prezent, ca tema de dezbatere, si pe agenda de lucru a primului festival de tehnologie din Romania.


ALT Festival face parte din portofoliul Clusterului pentru Inovare si Tehnologie – ALT Brasov, iar in cadrul celei de-a II-a editii, desfasurata in perioada 22-23 octombrie, organizatorii au adus peste 150 de reprezentanti ai Clusterelor din Europa de Sud-Est.

Cum era de asteptat, datorita impactului major in mediul economic, conceptul de Eco-inovare a fost inclus pe agenda de lucru a Days of Clusters, una dintre intalnirile cele mai valoroase din cadrul ALT Festival. Timp de doua zile, specialisti de renume din toata Europa de Sud-Est au sustinut prezentari interactive despre impactul Eco-inovarii in comunitatea mediului de afaceri, despre puterea designului de a schimba in bine un oras, dar si despre efortul colectiv de care este nevoie in sustinerea competivitatii la nivel regional si national.

“Exista o nevoie tot mai mare pentru a gasi abordari alternative care pot ajuta la dezvoltarea intreprinderilor si crearea de produse durabile, in timp ce la aceleasi oportunitati ofera perspective pentru cresterea economica, reducerea costurilor si alte avantaje competitive. Eco-inovarea este o abordare care are ca scop indeplinirea acestor cerinte, prin identificarea principalelor provocari de durabilitate si oportunitate, ulterior acest concept fiind folosit la programarea schimbarile in intreaga societate, de la strategia in afaceri pana la nivel operational”, a mentionat Aida Szilagyi, presedinta CNPCD, in prezentarea sustinuta la Brasov.

aida_bv2

 

In acest context, a aratat ca Centrul National pentru Productie si Consum durabile a lansat proiectul ECOPartner cu scopul de a contribui la instalarea unui model de sprijin pentru intreprinderi, pentru a stimula adoptarea Eco-inovarii la nivelul industriei și de a construi o cooperare între principalele părți interesate de inițierea Reteaua Romana de Eco – Inovare. ECOPartner este implementat de CNPCD in colaborare cu partenerul elvetian  Asociația Genevese pentru dezvoltare a economiei circulare si CLUSTERO.

Proiectul este cofinantat de un grant din Elveția , prin Contribuția Elvetiei la Uniunea Europeana extinsa. (Mara Ion)

Leave a Reply