DEMITERE SOC! Directorul Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara a fost demis din functie! Ioan Dragomir este acuzat ca a organizat concursuri de promovare in functii fara acordul Bucurestiului

ion-dragomir11

Presedintele ANAF i-a eliberat din functie pe directorii generali de la directile generale regionale ale Finantelor Publice Timisoara si Iasi, Ioan Dragomir si Marian Bosianu, dupa ce acestia au refuzat sa primeasca un inspector de la Integritate in comisiile de examinare pentru promovare.


Demiterea a venit in urma deciziei directorilor de la Iasi si Timisoara de a nu solicita aparatului central al ANAF, in conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Directiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

“Exista persoane care cred ca sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decat procesul de reforma a ANAF. Masura dispusa astazi reprezinta un mesaj foarte clar ca nu este deloc asa”, a declarat intr-un comunicat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu.

Seful Fiscului a extins regula instituita deja pentru toate examenele din cadrul Directiei de Antifrauda Fiscala si in cadrul altor tipuri de examene, anume ca un inspector al Directiei de Integritate sa fie prezent in cadrul comisiilor de examinare.

El a trimis la inceptul lunii o circulara prin care s-au dispus masuri cu privire la concursurile de promovare in grad profesional. Astfel, examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii si se va constitui o singura comisie de concurs/examen si o singura comisie de solutionare a contestatiilor, iar din componenta fiecareia va face parte si un functionar public din cadrul Directiei Generala de Integritate (DGI).

Atat ANFP, cat si reprezentantii Sedlex au contestat aceasta masura, precizand ca desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decat la solicitarea directiilor regionale.

“Din acest motiv, avand in vedere ca scopul final al acestei masuri il reprezinta eliminarea examenelor aranjate si permiterea accesului la promovari doar pe baza competentelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat sa asigure indeplinirea formalitatilor procedurale”, se mai arata in comunicat.

Din cei opt directori generali din teritoriu, sefii regionalelor Timisoara si Iasi au refuzat sa indeplineasca solicitarea presedintelui ANAF, incercand sa blocheze astfel prezenta unui inspector al DGI in cadrul comisiilor de examinare. (Vlad Enciu)

Leave a Reply