EFECTUL COLECTIV! Zeci de cluburi din Timisoara si Lugoj au fost amendate de pompieri din cauza deficientelor PSI! Suma totala a amenzilor se ridica la 211.000 de lei

tragedieB

Tragedia din clubul Colectiv a dat startul unei campanii nationale de controale de prevenire a situatiilor de urgenta, ce  se desfasoara in obiective cu afluenta de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, sali de cinematograf/spectacole si mall-uri. In acest context, echipele mixte compuse din angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis, Inspectoratului Judetean de Politie Timis si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis au executat, in acest weekend, 19 controale, unde s-au constatat 47 de deficiente, au fost inlaturate la fata locului 7. In urma acestor controale s-au aplicat un numar de 17 avertismente si 28 de amenzi, insumand 211.000 lei. De asemenea, s-au executat un numar de 5 exercitii de evacuare cu 89 de participanti.


Principalele deficiente constatate au fost:

–  deficiente privind organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor;

– deficiente privind existenta si functionarea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor;

– nerespectarea reglementarilor referitoare la utilizarea focului deschis precum si privind fumatul;

– nereguli din punct de vedere al prevenirii situatiilor de urgenta, avand caracter tehnic;

Au fost controlate urmatoarele unitati de alimentatie publica: S.C. Eridan S.R.L Bugar`D Pub, S.C. Buromo Club S.R.L. Club D`Arc, S.C. Aether S.R.L Timisoara, S.C Radio Free S.R.L The 80`s Pub, S.C. SO-HO S.R.L Club 30, S.C. MP & CE Pub Lugoj, S.C. Cora Expans S.R.L, S.C. Liria SRL Lugoj, S.C Repulse Bay S.R.L., S.C. Logomania Space S.R.L. Club Molly Malone, S.C. Automatic Leisure and Gaming S.R.L. Lugoj, S.C. Gama Centrum S.R.L. Porto Arte, S.C. S-G Atmosphere 2009 S.R.L., S.C. Horboro S.R.L The Note Pub Timisoara, S.C. Elaine S.R.L. Club Heaven Timisoara, S.C. Cuz – Dan S.R.L., S.C. Yugoplenat S.R.L. Karadorde.

In ciuda faptului ca de la tragedia din clubul Colectiv a trecut mai mult de o saptamana, multe din cluburile controlate inca nu si-au pus la punct planurile de evacuare in caz de incendiu sau mijloacele de prevenire si stingere a incendiilor.

Spre exemplu, cluburile Heaven si Note Pub au fost depistate cu deficiente privind existenta si functionalitatea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor, in timp ce clubul D’Arc, din Piata Unirii, nu respecta nici acum reglementarile referitoare la utilizarea focului deschis.

“Majoritatea cluburilor controlate nu detin documentatia tehnica pentru eliberarea autorizatiilor PSI, intrucat taxele pentru intocmirea acestor documente sunt foarte mari, iar patronii cluburilor prefera sa le ocoleasca, cum s-a intamplat si la Bucuresti, in cazul clubului Colectiv”, spune Ladislau Giurisici, unul dintre specialistii locali in intocmirea unor asemenea documente. (Gh. Ilas)

Leave a Reply