LA UN PAS DE ARESTARE! Procurorii timiseni au retinut pentru 24 de ore cinci agenti de politie de la Sectia 1 Timisoara! Acuzati de luare de mita, politistii vor fi dusi maine la arestare

politisti arestati

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a decis retinerea pentru 24 de ore a cinci politisti de la Sectia 1, urmand ca maine acestia sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.


Publicam integral comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care poarta semnatura prim-procurorului Vasile Bac.

In continuarea cercetarilor in cauza penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de luare de mita  de catre agentii de politie din cadrul Politiei Municipiului Timisoara – Sectia 1, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de 19.11.2015, prin ordonanta, retinerea pe o perioada de 24 de ore a suspectilor  CATANA ALEXANDRU MIHAITA, STAN SEVER FLORENTIN, SOARE NICOLAE GABRIEL, DRAGUT CRISTIAN GABRIEL, ROGOJINARU AUREL .

Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada noiembrie – decembrie 2014, inculpatii, in calitate de lucratori de politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale.

In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul D.G.A. Timis, precum si de sprijinul tehnic al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

2 thoughts on “LA UN PAS DE ARESTARE! Procurorii timiseni au retinut pentru 24 de ore cinci agenti de politie de la Sectia 1 Timisoara! Acuzati de luare de mita, politistii vor fi dusi maine la arestare

  1. Dl viitor chestor pt merite deosebite Mirescu….credeti ca seful sectiei, comisarul Paduchel a gestionat bine problema coruptiei in subunitate sau ca agentii imparteau cu sefu”? dar dvs, cum ati gestionat(gestionati) spaga din politia Timis…cat aveti pt tacere…10%, 20%…50%? ca la frontiera era 50%…

Leave a Reply