NOTAR ARESTAT! Curtea de Apel Timisoara a decis arestarea preventiva a unui notar care a legalizat contracte de vanzare-cumparare false! Acestea purtau semnaturile in fals a unor persoane decedate la data tranzactiilor

terenuri_birou_notarial

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Timisoara a admis propunerea formulata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara si au decis arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a notarului public Wanda Kuki Keller, acuzat de comiterea infractiunilor de complicitate la inselaciune, fals intelectual si abuz in serviciu.


Alaturi de notarul public din Caras-Severin a mai fost arestat numitul Gheorghe Racolta, mandatar al unei persoane vatamate, acuzat de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu.

Conform referatului cu propunere de arestare, incepand cu primavara anului 2013, inculpatul Gheorghe Racolta a achizitionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judetul Caras-Severin, in baza unor acte false intocmite cu complicitatea notarului Wanda Kuki Keller, inducand astfel in eroare reprezentantii persoanelor vatamate si cauzand un prejudiciu de 531.890 de lei.

Prejudiciul reprezinta sumele pe care inculpatul le-a primit in vederea achizitionarii acestor terenuri, cu privire la care s-a stabilit ulterior ca au mai fost vandute altor persoane. Astfel, dupa cum au constatat anchetatorii, la cabinetul notarial au fost incheiate promisiuni de vanzare-cumparare, procuri speciale, contracte de vanzare-cumparare, declaratii de incasare a pretului, desi vanzatorii fie nu mai erau in viata, fie nu au fost prezenti si nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate in fals de inculpatul Gheorghe Racolta sau de alte persoane.

De asemenea, intrucat in cursul lunii martie 2014 legislatia privind vanzarea terenurilor extravilane s-a modificat, fiind necesara o adeverinta privind indeplinirea formalitatilor exercitarii dreptului de preemtiune, inculpatul Gheorghe Racolta a convenit cu notarul public Wanda Keller sa modifice o parte din actele intocmite si sa inlocuiasca registrul notarial in care acestea erau trecute cu alte acte, respectiv sa intocmeasca promisiuni de vanzare-cumparare antedatate, care nu au fost semnate de vanzator, ci de inculpat. (Vlad Enciu)

Leave a Reply