TEORIA CONSPIRATIEI! Incendiul dezastruos din Clubul Colectiv, unde au murit 31 de tineri si alti 200 au fost raniti, planuit de minti criminale? “Asteapta-te sa se intample un dezastru, un accident, ceva cu multi morti!”, a fost avertizat un jurnalist inainte de tragedie

tragedieB

Jurnalistul Kamikaze Andrei Mantog a relatat, sambata, pe pagina sa de facebook, o discutie la care a participat cu o zi inainte de tragedia din Colectiv si care pare a prevesti ce urma sa se intample in clubul de pe strada Tabacarilor. Fara a incuraja teoriile conspirationiste, jurnalistul povesteste cum un fost lucrator la guvern l-a anuntat ca ar putea aparea un dezastru major care sa abata interesul public de la cazul politistului Gigina.


„Dispretuiesc teoriile conspiratiei. Toti adeptii lor imi par cretini. Vreau doar sa va dezvalui o discutie pe care am avut-o ieri, 29 octombrie, la o masa la care era si un fost lucrator in guvern. Nu conteaza in ce functie. Si respectivul spunea: – Asteapta-te sa se intample un dezastru, un accident, ceva cu multi morti. Trebuie sa acopere mizeria asta cumva. – A?! – Da, crede-ma. Vor muri oameni. Nu-i cunosti! Am ras. Acum juma de ora, un club arde in Bucuresti si mor cel putin 25 de oameni. OK, asta se intampla. Daaaar…

Dar Gabriel Oprea se prezinta, supereroic, salvator, providential, in fata camerelor. De unde si pana unde da gusatul asta analfabet explicatii?! De cand? De ce nu e la birou? Ce cauta pe teren? NU CRED ca cineva putea programa tragedia asta. De fapt, sper ca nu poate fi adevarat. Cred, insa, ca Gabriel Oprea e un nenorocit care, pentru orice eventualitate, trebuie sa dispara din viata publica, pentru totdeauna. Si cred ca romanii ar trebui sa inchida serialele si sa-si aminteasca sa aiba o reactie. O reactie la o mizerie care ii afecteaza direct. Ca sa inlaturam orice speculatie si indoiala, trebuie sa avem grija ca analfabetul criminal sa nu iasa cumva erou din acest caz. Romania, te rog, trezeste-te!”, scria jurnalistul pe facebook.

De altfel, in mediul virtual au inceput sa circule mai multe imagini cu posibile discutii purtate inainte de producerea incendiului de la Clubul Colectiv. Din discutiile purtate de cei care ar fi putut fi in acea seara in club, reiese ca totul ar fi fost o posibila regizare. Potrivit celor care le-au postat, nenorocirea de vineri seara ar fi fost regizata de niste minti bolnave. Cei care sustin aceasta teorie a conspiratiei au postat mai multe franturi din dialogurile purtate intre cei care au renuntat sa mearga in club si cei care au fost de neinduplecat, relateaza infoalert.ro.

„Prietena mea cea mai buna a fost aseara in Colectiv si a murit. (…) vreau doar sa va zic ca tot ce s-a intamplat a fost planuit. Vorbeam cu ea la telefon si mi-a zis ca era un barbat care a spus: Ce surpriza o sa aiba astia diseara! Condoleante pentru toti!”, a mai scris o tanara pe Facebook, in comentariul la un articol despre tragedia de la Colectiv.

Un alt tanar a marturisit ca varul sau si-a gasit sfarsitul in incendiu. Potrivit acestuia, un prieten de-al celui decedat i-a spus ca cineva de langa ei ar fi primit un mesaj inainte cu cateva minute de momentul izbucnirii incendiului. „Iesi repede afara ca va face buff!”, a fost avertismentul. Asa cum se poate observa, cei care au propagat aceste stiri pe internet sustin ca totul a fost planificat, iar unii dintre cei prezenti au fost anuntati sa paraseasca locatia pentru ca ceva grav se va petrece. (Vlad Enciu)

Leave a Reply