BAROUL TIMIS L-A ALUNGAT PE MOS CRACIUN! Consiliul Baroului Timis a decis sa anuleze traditionala Serbare de Mos Craciun pentru copiii avocatilor! “Urmeaza sa scoateti si ajutoarele de inmormantare?”, si-a manifestat revolta avocata Laura Clipa

mos_craciun

In acest an, traditionala serbare de Mos Craciun pentru copiii avocatilor din Baroul Timis nu va mai avea loc! Asa s-a decis in urma votului din Consiliul Baroului, controlat de un grup de avocati insensibili la misterul sarbatorilor de iarna, in ciuda faptului ca decanul si prodecanii au votat pentru intalnirea micutilor din jurul bradului avocatial.


Perspectiva ca, in acest an, usile Baroului Timis sa fie trantite in nasul lui Mos Craciun si a alaiului sau de spiridusi le-a revoltat de-a binelea pe mamicile-avocat care-si pregateau copiii pentru intalnirea cu Mosul si pentru surpriza cadourilor de sub brad.

“Stimati membri ai Consiliului Baroului Timis, va intreb ca omul simplu, ce ati avut cu Mos Craciun? Cu ce va deranja sarbatorirea anuala in cadrul Baroului a evenimentelor legate de Craciun? De ce era rau sa ne intalnim in jurul bradului, impreuna cu copiii nostri si sa ne bucuram ca mai exista un prilej sa ne aratam si acea fata umana, pe care din ce in ce mai rar o scoatem la iveala? Era un moment frumos, de care se bucurau mai ales copiii si noi de bucuria lor. Si eram impreuna, noi colegii avocati, ca atat de rar o facem. Si nu in grupuri si grupulete, in gasti si bande. Incetul cu incetul orice act de solidaritate umana se sterge, urmeaza sa scoateti si ajutoarele de inmormantare, pentru ca Baroul nu mai are bani? Oare de ce nu mai are bani, cand la sfarsitul mandatului Decanului Gruneantu era pe plus? Pacat!”, si-a aratat revolta Laura Clipa, sotia prodecanului Cristian Clipa, declansand pe Facebook o sumedenie de comentarii.

laura clipa

“Cand i-am spus Celiei ca Mos Craciun nu mai vine la barou, mi-a raspuns: <stai linistita mama, ca Mosul pana la urma tot ajunge!>, a comentat Acidalia Toader, aratand ca actiunea poate fi luata si pe cont propriu. “Costa 130 lei inchiratul unui mos pentru o ora. Am putea sa ne organizam noi!”.

De asemenea, Simona Meici a subliniat dezamagirea fiicei sale. “E pacat! Stiu ca si Tina era foarte fericita cand venea mosu’! Dar mai ales de copiii adunati gramada se bucura cel mai mult! Era o stare de veselie autentica!”.

“Subscriu in totalitate la cele scrise mai sus!!! Pacat!! Mare pacat!”, a punctat si Carmen Novac.

In fata acestei dezamagiri generale, a eclipsei de imagine pentru Baroul Timis declansata de aceasta decizie aberanta, poate fi justificata intrebarea retorica – pe cine reprezinta cei 12 membri ai Consiliului Baroului, daca deciziile lor sunt contestate de catre cei care i-au ales?

Sa fie vorba de anumite polite de platit, de interese private sau de grup care sa exceada interesului general al avocatilor timiseni?

decanul-barou-timis-valeriu-rauta

“Problema este un pic mai complicata! S-a facut un calcul si s-a constatat ca serbarea de Mos Craciun si cei 150 de lei pentru cei 300 de copii ai avocatilor ne-ar costa in jur de 45.000 de lei. O suma destul de mare, in conditiile in care baroul traieste din cei 60 de lei pe luna pe care-i plateste fiecare avocat. Poate lumea nu stie, dar majoritatea taxelor platite la barou intra in contul Casei de Asigurari a Avocatilor si sunt gestionate de ei. Mai mult, peste cateva saptamani va fi organizat Balul Avocatilor, care presupune alte cheltuieli, iar in prima parte a anului viitor se va desfasura Congresul Avocatilor, unde trebuie sa trimitem opt delegati, care vor sta la Bucuresti trei zile. Alte cheltuieli. Asadar, din ratiuni economice, majoritatea membrilor consiliului a decis sa renuntam la Serbarea de Craciun. Ma doare sufletul si pe mine, dar asa s-a stabilit, desi eu si colegii prodecani am votat pentru organizarea serbarii”, ne-a explicat decanul Baroului Timis, Valeriu Rauta.

In final, sa mai spunem ca – dupa cum apare in Raportul de activitate al Baroului Timis prezentat la Congresul avocatilor din acest an -, Casa de Asigurari a Avocatilor Timis are in cont peste 6,2 milioane de lei, iar in Fondul Asigurarilor Sociale exista 581.328 de lei… (Gh. Ilas)

14 thoughts on “BAROUL TIMIS L-A ALUNGAT PE MOS CRACIUN! Consiliul Baroului Timis a decis sa anuleze traditionala Serbare de Mos Craciun pentru copiii avocatilor! “Urmeaza sa scoateti si ajutoarele de inmormantare?”, si-a manifestat revolta avocata Laura Clipa

  1. Rusine sa va fie, cum puteti sustine ca taxa pe care o plateste un avocat este de 60 de lei când stiti foarte bine ca 300 lei e taxa minima lunara chiar daca un avocat nu realizeaza venituri? Mintiti inca odata când spuneti ca nu aveti legatura cu taxa lunara catre Casa de asigurari a avocatilor de 10% din incasari dar nu mai putin de 300 lei si maxim 1300 lei! Daca Baroul nu are nici o legatura cu Casa de Asigurari atunci de ce suspendati din profesie avocatii care nu platesc zeciuala catre Casa de Asigurari? Sunteti un mare mincinos domnule Decan!Stiti foarte bine ca stati pe un purcoi de bani adunati in Banca si luati dobanzi cu carul, cu titlu de contributie la Casa de Asigurari si veniti cu tupeu sa ne ziceti ca nu sunt bani pt copii avocatiilor sa le organizati un Mos Craciun? Rusine sa va fie celor din Consiliu pt ca sunteti niste mincinosi! Baroul Timis este al doi lea Barou pe tara ca valoare a incasarilor dupa Bucuresti si veniti cu povestea asta ca nu oferiti cadouri copiilor avocatilor ca n aveti bani? Ce jigodii puteti fi!

  2. Felicitari dnei avocat Clipa pentru atitudine! Rusine asa zisilor conducatori de 2 lei ai Baroului Timis!

  3. Zi sa mori tu ca taxa pe care o plateste lunar un avocat e de 60 lei? Ce ordinari sunteti, adica zeciuala catre CAA nu tot la Barou o platesc? Declar public ca minti intr un mod ordinar toti avocatii platesc intre 300 lei si 1300 in functie de incasari iar daca nu isi platesc darile catre Casa ii suspendati din profesie! Domnule Ilas intrebati orice avocat cat plateste lunar la Barou si veti afla ca Rauta e un mincinos!

  4. mi-e rusine ca fac parte din baroul asta din timis! cine e cucu asta, un tractorist bagat in barou de sabou si clica lui. sa va fie rusine, copiii nu trebuie sa sufere din cauza disputelor voastre din barou. cred ca in baroul bota nu se putea intampla asa ceva, mai bine mergeam acolo

  5. chiar daca fiul meu are doar cateva saptamani si seamana tare de tot cu mama lui, tot protestez si sunt alaturi de colegele mele, chiar daca lumi nu mai are copii mici! sa va fie rusine ca nu dati brad la copii

  6. Cuc Cornel Marius consilier in barou este un puscarias recidivist cu acte in regula. Chiar inainte de a fi avocat a fost arestat de parchetul judecatoriei pentru ca a delapidat primaria becicherec. A fost prins si a recunoscut tot. Dar sabou prin coruptie a inchis dosarul. Acum e avocatul primariei becicherec de la care a furat. Ne conduce un infractor. Cei ce l au vitat sunt imbecili. Stanila care vrea sa fie decan s a asociat cu infractorul puscarias ca sa fure impreuna. Pt ca e puscarias recidivist trebuie exclus din barou nu pus in functii. Este lege clara. Trebuie trimis la dna sa se cerceteze cum au inchis dosarul daca a recunoscut ca a furat si falsificat.

  7. Este destul de ruşinos că avocaţii – sau unii dintre ei – nu ştiu că aşa-zisa zeciuială este, în realitate, contribuţia pentru pensie. Avocaţii nu plătesc vreo contribuţie la pensiile de stat şi nici nu primesc pensie de stat.
    Este stupid, iresponsabil şi ilegal să foloseşti banii de pensie pentru orice altceva, indiferent cât ar fi fondul de pensii – şi este bine să fie cât mai mare.
    Sumele între 250 şi 1.250 lei se plătesc la Casa de Pensii a Avocaţilor, nu la Barou.
    Hai să le prăpădim că aşa vrea unul sau altul – ce ziceţi???

  8. Completez : da, este ruşinos că Baroul nu a găsit bani pentru bucuria sărbătorilor şi a copiilor, dar a găsit pentru fotbal ş.a.m.d.

  9. Asta avem…se intampla la fel,ca in Romania…asta ati votat,asta primiti…nu ati stiut sa votati,nu aveti decat sa suportati,sa platiti sute de lei lunar care cica vor fii pensia ce o veti primi,peste vreo 30 ani,daca mai apucati…Fotbalistii si profesorii cu doctorate au stiut sa se voteze intre ei si acum vor da bani pt echipa de fotbal,nu 10 lei pt un pachet si 100 sa inchirieze un mos…da oameni buni,astia sunt avocatii,cei care muncesc si sunt calcati in picioare pana si de alesii lor,ca doar asta e normalitatea in Romania…. Cat despre faptul ca 85% din incasari merg la Bucuresti la Casa sau pe unde mai merg,oare onorabii dr avocati chiar nu pot scrie vreun proiect prin care sa se mai modifice legea pe ici pe colo??!!scuze,nu au timp ca merg la bal…apropo,avocatii platesc particip la bal cu cate 200 lei sa nu credeti ca baroul ii invita gratis…poate consilierii manca si beau gratis…

  10. Suma de participare este exagerată, dar având în vedere ca balul se va tine la venue, nu e de mirare. Însă trebuie spus de asemenea ca Baroul alocă o suma de 15000 lei pentru organizarea balului. Consilierii plătesc si ei, aşa a fost tot timpul. Ce e supărător însă, în povestea asta, ca nu s-a mai organizat serbarea de Moş Crăciun, dar s-au dat sume de 10.000 lei pentru nu ştiu ce campionat de fotbal si încă 5000 lei pentru raliul juristilor.

  11. Deci se vede ca esti prost de a binelea, adica pentru casa de vacanta de la Valiug s au putut utiliza fondurile din Casa de asigurari de sanatate dar pentru Mos Craciun nu se puteau aloca nu i asa? esti prost, iresponsabil si habar nu ai de nimic

Leave a Reply