INCENDIU SUSPECT! Cea mai “vanata” proprietate imobiliara din Timisoara a luat foc! Casa darapanata si terenul extrem de valoros se afla vizavi de Directia Regionala Vamala Timisoara

incendiu1

Un incendiu puternic a cuprins, azi, in jurul orei 12, o casa darapanata, aproape in paragina, situata pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara. Pompierii de la ISU Banat au ajuns rapid la fata locului cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma, deservite de un ofiter si 12 subofiteri, iar conform protocolului impus de situatiile de urgenta, la adresa incidentului s-au deplasat si echipaje de politie, si o ambulanta.


“La sosirea echipajelor s-a constatat ca incendiu se manifesta la acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp. Din interiorul casei au fost scoase mai multe butelii de gaz. A fost gasita o victima de 78 de ani intoxicata cu fum, in stare inconstienta care a fost preluata de ambulanta pentru a i se acorda primul ajutor medical. Din pacate, doctorul de pe ambulanta a fost nevoit sa declare decesul victimei. Cauza incendiului a fost cosul de fum neizolat termic fata de materialele combustibile”, ne-a comunicat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis.

incendiu_vama

Pana aici, un incendiu tipic pentru aceasta perioada, cu nimic care sa atraga atentia in mod special: o casa a luat foc din cauza cosului de fum necuratat, o victima care nu a mai putut fi salvata. Situatia devine mult mai interesanta, extrem de interesanta, daca spunem ca aceasta proprietate este una dintre cele mai “vanate” oportunitati de afaceri de catre speculantii din domeniul imobiliar, fiind singura suprafata de teren din Timisoara, de cateva sute de metri patrati, inconjurata de strazi pe toate partile.

4bc116eebada9dc301184d828ce4ad3e (1)

Mai mult, aceasta proprietate, cu casa darapanata din curte, este situata vizavi de Directia Regionala a Vamilor Timisoara si afecta serios imaginea uneia dintre cladirile reprezentative din oras. Faptul ca proprietarul casei a refuzat, in mod constant, ofertele de cumparare venite din diverse parti – firme imobiliare, speculanti, oameni de afaceri -, nemultumit de preturile de dumping cu care era ofertat, ne-ar putea determina sa includem incendiul de pe strada Maresal Constantin Prezan in categoria celor foarte suspecte, care ar trebui sa starneasca interesul profesional al criminalistilor. (Vlad Enciu)

Foto: Andrei Kovacs

 

 

One thought on “INCENDIU SUSPECT! Cea mai “vanata” proprietate imobiliara din Timisoara a luat foc! Casa darapanata si terenul extrem de valoros se afla vizavi de Directia Regionala Vamala Timisoara

Leave a Reply