SEFI DE POLITIE RUTIERA, IN CATUSE! Procurorii DNA au retinut un alt ofiter de Politie, acuzat de coruptie! Comisarul Iulian Munteanu va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

iulian munteanu

Procurorii Serviciului Teritorial Iasi al DNA l-au retinut, aseara, pe baza de ordonanta, pe comisarul Iulian Munteanu, seful Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipale Vaslui, care este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni de coruptie.


De altfel, aceasta “captura” se anunta inca din data de 10 decembrie, cand DNA a anuntat ca procurorii efectueaza 13 perchezitii in Bucuresti, Vaslui si Ilfov, dintre care trei sunt sedii ale unor institutii publice, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2013 – 2015.

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013 – 2015. In cursul zilei de 10 decembrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiile Bucuresti, Vaslui si judetul Ilfov, dintre care trei sunt sediile unor institutii publice, restul domiciliile unor persoane fizice”, se arata, la vremea respectiva, intr-un comunicat al DNA.

Surse judiciare au precizat atunci ca anchetatorii au efectuat perchezitii la un birou din cadrul Directiei Politiei Rutiere de la IGPR, la Politia municipiului Vaslui si la IPJ Vaslui, iar cercetarile vizeaza fapte de trafic de influenta, luare de mita, abuz in serviciu, existand suspiciuni de comitere a acestor infractiuni de catre functionari din aceste institutii.

Politistul urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE! In aceasta cauza a mai fost retinut si comisarul-sef de politie din cadrul IGPR – Directia Rutiera, Mihai Axente, acuzat de  savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. De asemenea, procurorii au dispus, punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile  fata de Ioan Virlan, seful Serviciului Rutier Vaslui, pentru savarsirea a trei infracţiuni de instigare la abuz in serviciu, daca funcţionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si instigare la fals intelectual, si pentru comisarul de politie Augustin Brat, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. (Vlad Enciu)

Leave a Reply