BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

FOLLOW THE MONEY! Camera de Comert Timis a incheiat 2015 cu rezultate spectaculoase, chiar daca presedintele Georgica Cornu a stat mai mult pe la Parchet! Din bilantul prezentat de Florica Chirita lipsesc datele despre cheltuirea a 24 milioane de euro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

georgica_cornu

Retras din lumina reflectoarelor pentru a nu afecta imaginea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in conditiile in care a devenit suspectul de serviciu al procurorilor DIICOT, presedintele Georgica Cornu se declara, probabil, multumit de rezultatele obtinute in 2015 de organizatia pe care o conduce prin intermediul directoarei Florica Chirita.

Nu mai putin de 15 seminarii, la care au participat 650 de persoane, sase expozitii, mai multe saloane tematice, misiuni economice in toata Europa, finalizarea cu succes a cinci proiecte mari, printre care “Made in Banat”, dar si crearea a 34 de locuri de munca. Iata ca, in ciuda faptului ca, in 2015, Georgica Cornu a tot fost ridicat de procurori, a stat in arest preventiv si arest la domiciliu, sub control judiciar sau prin salile de judecata, organizatia fanion a mediului de afaceri timisean a functionat cu motoarele turate la maxim, demonstrand ca mai sunt si exceptii de la regula cu omul care sfinteste locul.

florica-chirita-cciat

Chiar si in absenta unui indrumator de talia milionarului Georgica Cornu, directoarea Florica Chirita si-a luat rolul in serios si a incercat sa mentina stabil numarul de membri cotizanti, in ciuda vocilor din interior care au contestat dreptul unui om de afaceri urmarit penal de a reprezenta o organizatie profesionala de talia CCIAT. Pana la urma, geniul managerial al Floricai Chirita – aflata in structurile Camerei inca de la infiintare, cand a fost angajata de catre fondatorul organizatiei, Tiberiu Muia, cu atributii foarte clar delimitate – a iesit in evidenta, iar rezultatele economice nu au intarziat sa apara.

Revenind la Georgica Cornu, trebuie sa spunem ca decaderea din ultimii ani s-a datorat, poate, si criticilor virulente lansate la adresa politicienilor.

“Politicienilor din Romania ar trebui sa le fie rusine pentru ce au facut si ar trebui sa se retraga, sa nu mai apara prin mass-media si sa minta poporul! Conducatorii nostri sunt formati in regimul trecut, dar vorbesc cu multa usurinta despre economia de piata. Cred, insa, ca le-ar fi mai usor sa nationalizeze totul intr-o buna zi si sa inceapa o economie socialista, decat sa continue cu economia de piata. In decembrie 1989 a avut loc o revolutie sangeroasa, in momentul de fata cred ca este nevoie de o noua revolutie, in gandire, in modul de actiune”, spunea regele asfaltului din Banat, intr-un interviu, in 2010.

De atunci, pe numele sau au fost deschise nenumarate dosare penale, a fost acuzat de savarsirea a diverse infractiuni, insa toate acestea nu i-au erodat conexiunile sociale, daca avem in vedere ca la Topul Firmelor a fost inconjurat de toate autoritatile locale si judetene. In final, o singura observatie la bilantul fastuos pe 2015 prezentat de Florica Chirita: nu se aminteste nici macar in treacat de modul in care au fost cheltuite cele 24 milioane de euro, primite cu titlu de despagubire de la Statul Roman dupa castigarea unui proces la CEDO.

Initial au fost depusi in niste depozite, pentru un an de zile, apoi, o parte, au fost folositi pentru cofinantarea unor proiecte europene, insa o lista finala cu modul in care s-au cheltuit acesti bani nu a fost facuta publica niciodata. Sa speram ca la bilantul pe anul 2016… (Gh. Ilas)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3 Responses to FOLLOW THE MONEY! Camera de Comert Timis a incheiat 2015 cu rezultate spectaculoase, chiar daca presedintele Georgica Cornu a stat mai mult pe la Parchet! Din bilantul prezentat de Florica Chirita lipsesc datele despre cheltuirea a 24 milioane de euro

 1. tibi says:

  meritele sunt ale d-nei IOVESCU care a fost inlaturata abuziv de acest oltean

 2. bader says:

  doamna Iovescu este o profesionista, dar a intrebat prea mult ce se intampla cu cei 24 de milioane de euro! ghinion

  • mateescu says:

   Bai lasa ne cu infractoarea de Iovescu,ca habar nu avea de nimic, a furat cât a putut și când a prins o Cornu a dat o afara, altfel ajungea la pușcărie!

Leave a Reply

%d bloggers like this: