BALANTA DEFECTA! Patru judecatoare de la Resita au fost sanctionate disciplinar pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta! CSM a decis diminuarea salariului cu 20% timp de sase luni

sectie_judecatori

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa sanctioneze disciplinar patru judecatoare de la instante din Resita, dupa ce a constatat ca cele patru si-ar fi exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Astfel, judecatoarea Melinda Bronz, de la Judecatoria Resita, dar si Monica Matuschka si Simona Beg, de la Tribunalul Caras Severin, au fost sanctionate cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni, in timp ce Viviana Stiuj Vasilovici, de la Tribunalul Caras Severin, a primit avertisment. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM sustine ca judecatoarea Melinda Bronz de la Judecatoria Resita nu a aplicat dispozitiile procedurale care reglementeaza rolul activ al judecatorului, neaducand la cunostinta reclamantei posibilitatea de a formula o cerere de reexaminare impotriva dispozitiei instantei privind stabilirea taxei de timbru. In ceea ce le priveste pe Monica Matuschka, Simona Beg si Viviana Stiuj Vasilovici de la Tribunalul Caras Severin, CSM arata ca, in recurs, acestea nu ar fi pus in discutie exceptia anularii recursului, desi l-au respins ca insuficient timbrat, incalcandu-se in acest mod principiul contradictorialitatii.


simona_beg

“Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva magistratilor Melinda Bronz, judecator la Judecatoria Resita si Matuschka Monica, Beg Simona si Vasilovici Stiuj Viviana,judecatori la Tribunalul Caras Severin.

Inspectia Judiciara a retinut ca doamna judecator Melinda Bronz, fiind investita cu solutionarea unei cauze in prima instanta, nu a aplicat dispozitiile procedurale care reglementeaza rolul activ al judecatorului, prevazute de art.129 din vechiul Cod de procedura civila sau ale art. 22 din Noul Cod de procedura civila, in sensul ca nu a adus la cunostinta reclamantei posibilitatea formularii unei cereri de reexaminare impotriva dispozitiei instantei privind stabilirea taxei de timbru.

S-a mai retinut ca doamnele judecator Matuschka Monica, Beg Simona si Vasilovici Stiuj Viviana, in recurs, nu au pus in discutie exceptia anularii recursului, desi l-au respins ca insuficient timbrat, fiind astfel incalcat principiul contradictorialitatii”, se precizeaza in comunicatul CSM, cele patru fiind sanctionate cu retinerea unui procent important din indemnizatia lunara sau avertisment.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (Vlad Enciu)

 

 

 

Leave a Reply