BREAKING NEWS! Fumatul va fi interzis in toate spațiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca si in locurile de joaca pentru copii! Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor

fumatul-interzis

Parlamentul a interzis complet “fumatul in toate spațiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca si in locurile de joaca pentru copii”, potrivit unei legi adoptate in Camera Deputaților.


De asemenea, “se interzice complet fumatul in unitatile sanitare, de invatamânt, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private”, potrivit legii adoptate.

Conform definitiilor din lege, pațiu public inchis este orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

De asemenea, locul de joaca pentru copii este orice spatiu inchis sau in aer liber, destinat utilizarii de catre copii.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere.

La a doua abatere se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii.

Savarsirea unei noi contraventii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

(Vlad Enciu)

 

Leave a Reply