EXPLOZIV! Un avocat din Baroul Timis, pus sub control judiciar de DIICOT Arad! Acesta a fost interceptat de procurori in timp ce incerca sa cumpere tacerea unor victime, exploatate de traficanti romani in Germania

interceptari_telefonice_IP

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, recent, inceperea urmaririi penale si punerea sub control judiciar a unui avocat din Baroul Timis, acuzat de implicare penala intr-un dosar de trafic de minori.


Gabriel Laudacescu, fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, actualmente avocat, angajat ca aparator in cauza, a fost interceptat de anchetatori in timp ce incerca sa cumpere tacerea uneia dintre victimele din dosar, exploatata timp de trei luni in Germania, in sensul de a-si schimba declaratia data in fata procurorilor.

Actiunea avocatului ar fi profitat inculpatilor Macher Ionel si Stanca Savina, arestati preventiv in data de 28 august 2015 de catre Tribunalul Arad, sub acuzatiile de trafic de persoane si trafic de minori.

Conform unui comunicat al DIICOT Arad, cele doua persoane sunt acuzate ca “in cursul lunii august 2014, prin inducere in eroare, au racolat doua victime, de sex masculin, dintre care una minora, pe care le-au transportat si adapostit in Germania. Ulterior, prin amenintari si violente le-au exploatat timp de aproximativ 3 luni de zile, prin obligarea la executarea unor munci fortate, sumele de bani obţinute fiind insusite in totalitate de catre inculpati”.

Surse din cadrul DIICOT Arad ne-au confirmat punerea sub control judiciar a avocatului timisorean, totodata afland ca procurorul Calin George Hosu intreprinde cercetari fata de Laudacescu Gabriel sub aspectul infractiunilor de trafic de influenta, favorizarea faptuitorului si instigare la marturie mincinoasa.

Stenogramele discutiilor sale cu una dintre victime l-au determinat pe Laudacescu Gabriel sa-si recunoasca faptele, motiv pentru care s-a bucurat de o oarecare clementa din partea procurorului, in sensul ca nu s-a mai cerut instantei de judecata eventuala arestare preventiva, ci s-a luat doar masura punerii sub control judiciar.

Din pacate, cu toate insistentele noastre, nu am reusit sa aflam si pozitia avocatului din Baroul Timis vizavi de aceste acuzatii. (Vlad Enciu)

 

 

 

8 thoughts on “EXPLOZIV! Un avocat din Baroul Timis, pus sub control judiciar de DIICOT Arad! Acesta a fost interceptat de procurori in timp ce incerca sa cumpere tacerea unor victime, exploatate de traficanti romani in Germania

  1. F bine, infractoru asta a fost dat afara din procuratura pentru aceleasi smecherii pe care le face acum ca avocat! Majoritatea fostilor procurori si judecatori au plecat cu tinichele din magustratura si acum se dau mari avocati combinatori, insa uite domle ca nu le mai merge!

  2. Ohooo domnu procuror Laudacescu sub control judiciar? Pai parca era smecheru combinatiilor si ii prostea pe fraieri ca le rezolva dosare, ehee da cu Hosu de la Diicot Arad nu ii merge ca il va trimite direct la puscarie pe smecheru tulii! Pai cum sa va raspunda la telefon soarecu asta cand el s a ascuns ?

  3. Io zic ca e o mare nedreptate, cum sa i faci asta lu iubitu dnei avocat Aspru? Nu pentru bagabontu asta o fugit d acasă avocata blonda?

  4. Daca cele scrise in articol sunt adevarate, s-a cam dus cariera de avocat a domnului fost procuror

  5. lasa dom’le ca il apara femeia cu mustata, ca tot i a facut complimente de a lungul timpului ce frumosi ciorapi cu patratele are:) cine cunoaste stie:)

Leave a Reply