MODIFICARI LA CURRICULA SCOLARA! Cinci materii noi ar putea sa fie adaugate la curricula scolara traditionala! “Scoala trebuie adaptata la cerintele si provocarile societatii moderne”, spune deputatul Dan Cristian Popescu

elevi-scoala

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu a propus, in cazul unei intrevederi avute cu ministrul Educatiei, modificarea curriculei scolare pre-universitare prin introducerea a cinci noi materii.


Este vorba despre “Ingrijire personala” (educatie sanitara, igiena si nutritie – cls. 1-4), “Preventie si prim-ajutor” (cls. 5-8), “Educatie financiara” (cls. 9-12), “Istoria totalitarismului romanesc” (cls. 9-12), “Dezvoltare personala”(gimnaziu si liceu).
Deputatul a argumentat initiativa sa prin necesitatea adaptarii scolii la cerintele si provocarile societatii moderne si a spus ca ministrul Adrian Curaj a fost deschis la sugestiile sale.

“Consider ca aceste obiecte de studiu sunt necesare intr-o societate aflata intr-o continua schimbare si care ne pune zilnic in fata a noi provocari. Avand in vedere ca in foarte multe cazuri parintii sunt depasiti de situatie si nu sunt la curent cu toate noutatile, educatia primita in scoala trebuie sa stea la baza pregatirii tinerelor generatii pentru a fi capabile sa faca fata cu succes solicitarilor societatii si incercarilor vietii.
M-am bucurat sa constat ca domnul ministru Curaj imi impartaseste preocuparile si m-a asigurat de intreg sprijinul domniei sale in implementarea acestei initiative. Mai mult, Ministerul Educatiei, impreuna cu Presedintia Romaniei, vor demara pe parcursul anului viitor o ampla dezbatere, la nivel national, despre imbunatatirea si modernizarea curriculei scolare.

Voi urmari cu interes acest proces si intentionez sa particip la cat mai multe dintre discutiile care vor avea loc pentru a promova necesitatea studierii materiilor enumerate mai sus.” (Mara Ion)

Leave a Reply