PETARDE CONFISCATE! Jandarmii au mai confiscat inca 10.000 de articole pirotehnice din Piata Iosefin! Tanarul care le comercializa a incercat sa se automutileze pentru a scapa de oamenii legii

poc2

Actiune punctuala a jandarmilor Gruparii Mobile din Timisoara pe linia prevenirii si combaterii comertului cu produse pirotehnice, in zona pietei Iosefin din municipiul Timisoara. Un portbagaj plin cu materiale pirotehnice de sezon, au fost confiscate de catre jandarmii timisoreni, iar posesorul acestora – cu dosar penal.


Dupa cum ne-a informat ofiterul de presa al Jandarmilor, plutonierul adjutant Nicolae Bocanca, in dupa-amiaza zilei de 18 decembrie, jandarmii din cadrul Gruparii Mobile din Timisoara, au observat un autoturism Ford Fiesta care le-a atras atentia si un barbat care cauta in portbagajul masinii. La vederea jandarmilor, acesta a vrut sa inchida portbagajul si sa fuga.

Acesta a fost legitimat, jandarmii stabilind ca se numeste David H., in varsta de 29 de ani, din municipiul Timisoara. Intrebat de provenienta articolelor pirotehnice din masina, tanarul a reactionat nervos si s-a lovit cu capul de Ford, strigand ca jandarmii il bat.

Barbatul a fost condus la sediul unitatii unde, la cererea acestuia,  a fost solicitat un echipaj medical de urgenta deoarece avea „dureri de cap”. Era si normal, avand in vedere ca jandarmii i-au ridicat in vederea confiscarii, peste 10.000 de articole pirotehnice, clasele II – IV, a caror detinere sau comercializare este interzisa prin lege.

Persoana in cauza a fost condusa la sediul unitatii pentru intocmirea actelor de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare  fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice.

“Pe aceasta cale, jandarmii doresc sa aduca la cunostinta cetatenilor faptul ca si detinerea, nu numai comercializarea de articole pirotehnice, constituie infractiune si se pedepseste conform legii sau se pot supune riscului de producere a unor accidente de vatamare corporala din cauza folosirii materialelor pirotehnice”, se precizeaza in comunicatul de presa.

 

Leave a Reply