SOCANT! Dizolvarea fostei Iugoslavii, operatiune secreta a CIA! “Am primit milioane de dolari ca sa dezmembram Iugoslavia! Am mituit politicieni ca sa cultive ura intre natiuni”, dezvaluie un fost agent CIA

dezmembrareYU

Publicatia Web Tribune din Serbia a publicat un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care face dezvaluiri socante despre activitatile agentiei americane in fosta Iugoslavie. Baer se afla, in urma cu doua saptamani, intr-un turneu de promovare a cartii sale “Secretele Casei Albe”, la Quebec, Canada, in momentul in care a acordat interviul pentru publicatia sarba.


Robert Baer este autorul mai multor carti in care dezvaluie secrete ale CIA si administratiilor Bill Clinton si George W. Bush. Fostul agent a fost arestat si retinut de mai multe ori dupa ce a dat publicitatii informatii din interiorul adminstratiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer si fost functionar in Senatul SUA, dupa ce i-a furnizat si el mai multe informatii, a fost ucis prin impuscare.

Reporter: Cand si unde ati avut prima misiune in Iugoslavia?

Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter impreuna cu 3 agenti. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastra era sa tinem sub observatie presupuse atacuri teroriste ale sarbilor care ar fi trebuit sa aiba loc in oras.

Reporter: Cine erau teroristii respectivi si de ce ar fi atacat?

Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea “Serbia Suprema”, in care erau detaliate planurile lor de a desfasura atacuri cu bomba in cladiri importante din Sarajevo, ca raspuns la dorinta Bosniei de a-si declara independenta fata de Iugoslavia.

Reporter: Acel grup chiar a existat si ce anume faceati in Sarajevo, care era misiunea primita de la CIA?

Baer: Acel grup nu a existat niciodata. Cei de la sediul central ne-au mintit. Misiunea noastra era sa alarmam lumea si sa imprastiem panica printre politicenii bosniaci, sa le impuiem capetele cu ideea ca sarbii vor ataca. Ca sa clarific. Am acceptat povestea livrata de CIA, dar dupa o vreme am inceput sa o punem la indoiala. De ce sa provocam isterie cand era clar ca acel grup nu exista.

Reporter: Cum si cand s-a incheiat misiunea si daca avea un nume?

Baer: Pentru mine s-a terminat dupa doua saptamani cand, am fost trimis intr-o noua misiune in Slovenia. Operatiunea a durat o luna si purta numele de “Istina” (adevarul) cu toate ca numai adevar nu era.

Reporter: De ce v-ati dus in Slovenia?

Baer: Am primit informatia ca Slovenia era gata sa-si declare independenta. Ni s-au dat bani, cateva milioane de dolari, ca sa finantam diverse ONG-uri, partide de opozitie si diversi politicieni care au starnit ura si au inflamat societatea.

Reporter: Care este parerea dvs. despre propaganda CIA, ce gandeau colegii?

Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primita de la CIA, mai ales ca toti eram agitati si cu tendinte paranoide. Multi agenti si ofiteri au disparut pentru ca pur si simplu au refuzat ca faca propaganda indreptata impotriva sarbilor in Iugoslavia. Personal, am ramas socat la enorma cantitate de minciuni cu care erau “hraniti” politicenii de catre agentii CIA. Multi din ei habar nu aveau ca livreaza minciuni. Fiecare stia numai cate o mica bucatica din poveste si numai cei care creasera toata istoria cunosteau si ce se ascunde in spate, iar aceia sunt politicienii.

Reporter: Asadar, era numai propaganda anti-sarbeasca?

Baer: Si da, si nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel ca Iugoslavia sa nu mai existe ca un intreg. Serbia a fost aleasa numai pentru simplul motiv ca trebuie data vina pe cineva dar oarecum si pentru motivul ca este succesoarea fostei Iugoslavii.

Reporter: Puteti da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiti de CIA?

Baer: Da, cu toate ca este o chestiune delicata: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, multi consilieri si membrii ai guvernului din Iugoslavia, am platit generali, jurnalisti, chiar si unitati militare. Radovan Karadzic a fost platit si el, numai ca dupa o vreme nu a mai acceptat, si-a dat seama ca va ajunge sa fie sacrificat si acuzat de crimele de razboi din Bosnia. Toata regia a apartinut administratiei americane.

Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

Baer: Vina apartine bosniacilor, sarbilor si americanilor, adica noi! Insa toata vina a fost aruncata pe sarbi. Din nefericire multe victime inmormantate ca musulmani, erau de fapt sarbi sau alte nationalitati. Orasul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul sa atace Serbia in urma pretinselor atacuri.

Reporter: Aveti un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?

Baer: Am. Uitati trecutul, a fost o inscenare, este un fals. V-au manipulat, au obtinut ce au vrut si este prostesc sa va urati intre voi, trebuie sa aratati ca sunteti mai puternici si ca va dati seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multa vreme dezvalui secrete ale CIA si Casei Albe. (Vlad Enciu)

Cititi articolul integral in publicatia din Serbia la http://www.globalresearch.ca/confession-of-a-cia-agent-they-gave-us-millions-to-dismember-yugoslavia/5492008

 

3 thoughts on “SOCANT! Dizolvarea fostei Iugoslavii, operatiune secreta a CIA! “Am primit milioane de dolari ca sa dezmembram Iugoslavia! Am mituit politicieni ca sa cultive ura intre natiuni”, dezvaluie un fost agent CIA

  1. astept in replica dezvaluiri din partea unui agent FSB(kgb) despre actiunile din Transnistria, Georgia(Abhazia si Osetia), Nagorno-Karabah, Cecenia, Crimeea, Ucraina de est, Siria, etc…

  2. astept dezvaluirile agentilor de vanzari de la ING sau Aviva despre operatiunile de lobby pe langa directorii unor banci, deconcentrate, pentru incheierea a 300 – 400 de polite de asigurare deodata

  3. Man, esti stupid, omul vorbeste de crime de razboi, de mii de morti, pe tine te intereseaza cum ai ramas fara cascaval….a fost un genocid acolo fara nici o remuscare din partea vreunui CIA-ist. Rusine

Leave a Reply