BILANT! Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a executat peste 4.000 de misiuni in 2015! Au fost constatate 510 infractiuni, iar valoarea sanctiunilor aplicate a depasit suma de 600.000 de lei

jandarmi_bilant

Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara a gazduit, marti, actiunea de „radiografiere” a rezultatelor obtinute de catre jandarmii timisoreni in anul 2015,  activitatea fiind condusa de generalul de brigada Ovidiu Vasilica, primul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Romane si seful Statului Major. La acest eveniment au fost invitati sa participe prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, comandantul Garnizoanei Timisoara, inspectorii sefi ai I.P.J., I.T.P.F. si I.S.U.J. Timis, dar si alti sefi de institutii locale cu care Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a cooperat pe parcursul anului.


Conform raportului de bilant, jandarmii au actionat pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional si contraventional in zona de responsabilitate teritoriala, avandu-se in vedere evenimentele ce au implicat participarea unui public numeros, asigurarea ordinii publice la manifestarile cultural artistice, religioase, la manifestari de protest, precum si participarea la misiuni in cooperare/colaborare cu B.C.C.O Timisoara, Directia Silvica Timis, Directia Regionala Vamala, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, D.I.I.C.O.T, D.N.A., Inspectoratele de Jandarmi Judetene Timis, Arad si Hunedoara.

Pe langa misiunile organizate si executate nemijlocit de efectivele de jandarmi, pe parcursul anului 2015 au fost intensificate si misiunile de mentinere a ordinii publice in comun cu structurile de politie, prin constituirea de patrule mixte atat in mediul urban cat si rural, precum si misiunile executate impreuna cu efectivele politiei de frontiera, in zona P.C.T.F.-urilor din judetul Timis.

sala_jandarmi

Realizarile anului 2015 au fost prezentate sintetic, cu accent pe contributia la asigurarea ordinii si sigurantei publice. Referitor la faptele de natura penala constatate de jandarmi in perioada de referinta, au fost constatate 510 infractiuni cu 539 autori, pe linia constatarii si aplicarii sanctiunilor contraventionale, fiind aplicate 3.017 sanctiuni contraventionale in valoare de peste 600.000 de lei. Tot la acest capitol, putem aminti si bunurile ridicate in vederea confiscarii de catre jandarmii timisoreni, insumate la peste 80.000 de lei. Totodata, au fost scoase in evidenta neajunsurile, greutatile si problemele intampinate in desfasurarea misiunilor.

Generalul de brigada Ovidiu Vasilica a apreciat intreaga activitate a jandarmilor timisoreni pe parcursul anului incheiat si le-a solicitat ca si pe viitor sa ramana permanent in slujba cetatenilor si sa raspunda prompt tuturor solicitarilor comunitatilor locale… (Mara Ion)

Leave a Reply