BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

CLAXONATUL INTERZIS! Soferii care folosesc claxonul in trafic ar putea ramane fara permis! 40 de deputati si senatori vor sa amendeze Codul Rutier, fara sa-i consulte pe politisti

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

claxon22

Parlamentarii romani le-au pus gand rau soferilor care claxoneaza- vor sa-i lase fara permis. Nu este singura modificare a Codului Rutier pe care vor sa o faca. In vizor au ajuns si biciclistii, care sunt acuzati ca nu prea folosesc soneria. Si daca tot vor sa schimbe Codul Rutier, alesii au idei si pentru cum ar trebui sa parcheze soferii. Problema este ca nu i-au intrebat si pe politisti daca ideile lor sunt de bun augur sau nu.

In trafic ar putea fi mult mai liniste, daca initiativa celor 40 de deputati si senatori va fi aprobata. Alesii vor schimbarea Codului Rutier, astfel incat soferii care sunt prinsi claxonand sa fie lasati pe loc fara permis. Nu toti semnatarii stiu insa cum vor putea fi aplicate sanctiunile.

”Una este sa-i dai un claxon scurt, si alta este sa claxonezi pana il scoti pe cel din fata din sarite!”, spune deputatul Oana Manolescu.

Desi initiatorii acestei propuneri legislative sustin ca toate ideile lor vor duce la disparitia soferilor agresivi, senatorii nu au cerut pana acum opinia Ministerului de Interne sau a Politiei Romane.

„Un politist nu poate demonstra ca ce a auzit este claxonul meu si nu claxonul celui din dreapta sau stanga. Claxonul nu a fost inventat la masina ca un gadget. Inclusiv acest claxonat este util intrucat daca nu ne defulam o sa luam parul ca sa spargem parbrizul celui din fata”, spune Ana Bulai, psiholog.

Nu doar claxonatul va fi pedepsit. O alta propunere e ca soferii care parcheaza pe trotuar sa fie nevoiti sa lase cel putin doi metri liberi pentru pietoni. In Bucuresti, de abia se lasa un metru liber, cat prevede actuala lege. Daca initiativa va fi votata, locurile de parcare din Capitala si din marile orase din tara se vor injumatati.

„Faptul ca administratia municipiului Bucuresti nu se preocupa de asigurarea locurilor de parcare nu inseamna ca noi nu putem sa supunem dezbaterii un proiect de lege”, a declarat Ion Stan, senator PSD.

O alta propunere e ca soferii care parcheaza pe prima banda sa fie, de asemenea, sanctionati cu amenda si intre șase si opt puncte de penalizare. Mai mult, alesii vor sa-i pedepseasca si pe biciclistii care nu au sonerie. Sanctiunea, de 250 de lei, ar urma sa creasca de patru ori.

„Un biciclist daca nu are clopotel pe ghidon este pedepsit mult mai aspru decat un sofer agresiv. Un pieton sau un biciclist nu te poate accidenta la fel de grav ca o masina. Biciclistii sunt cei care ajuta la decongestionarea traficului, la calmarea traficului”, spune Marian Ivan, membru fondator al OPTAR.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbatere publica incepand cu data de 1 februarie, dupa ce deputatii si alesii se vor intoarce din vacanta parlamentara, anunta Digi24. (Vlad Enciu)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: