ANCHETA! Milionarul Dan Dinu, finantatorul echipei de rugby a Timisoarei, a revenit in vizorul Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu! Instanta de judecata i-a respins acordul de recunoastere a vinovatiei in dosarul de ultraj si refuz de prelevare a probelor bilogice

dan-dinu-impact1

Finantatorul echipei de rugby a Timisoarei, milionarul Dan Dinu, se afla, in continuare, in vizorul Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu, dupa ce instanta de judecata i-a respins acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat cu procurorii care supravegheaza ancheta in dosarul penal 162/P/2015.


Deocamdata nu se cunosc motivele respingerii acordului de recunoastere a vinovatiei, insa este posibil ca magistratii Judecatoriei Ineu sa nu fi fost de acord cu termenii blanzi in care a fost facuta intelegerea cu procurorii, in conditiile in care aparatorul inculpatului, avocatul Dan Ungureanu, fostul prefect al Aradului, se lauda ca are o oarecare trecere la anchetatori.

“Respinge acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Judecatoria Ineu cu inculpatul Dinu Dan Corneliu, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, obiect al cauzei penale 162/P/2015, si trimite dosarul procurorului in vederea continuarii urmaririi penale”, au decis judecatorii Judecatoriei Ineu.

Reamintim ca incidentul s-a petrecut in aprilie 2015, pe o strada din orasul  Pancota, in timp ce Dan Dinu se indrepta catre Timisoara, dupa o briefing prelungit de afaceri. Abia plecat de la intalnire, fostul rugbist de performanta a fost oprit in trafic de un echipaj de la Politia Rutiera si, sub pretextul unui control de rutina, a fost somat sa prezinte actele si sa sufle in fiola.

Convins ca a fost urmarit si vanat inca de la plecarea spre Timisoara, Dan Dinu le-a reprosat oamenilor legii, pe un ton violent, ca operatiunile de “vanatoare” in trafic sunt specifice politistilor incorecti si, pornind de la aceasta idee, le-a tinut un intreg curs despre lege, cinste si onoare, pigmentat cu imprecatii si amenintari discrete.

Totodata, a refuzat sa fie condus la spital pentru prelevarea de probe bilogice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Spre ghinionul sau, toata discutia a fost inregistrata de unul dintre agentii de politie, Zoltan Kati, care, ulterior, jignit in amorul profesional, s-a adresat procurorilor cu o plangere penala pentru ultraj.

In cazul in care va fi trimis in judecata, iar instanta il va gasi vinovat, Dan Dinu risca pana la 5 ani de inchisoare. (Gh.Ilas)

 

 

Leave a Reply