AUTOSUSPENDARE SOC! Deputatul Cornel Samartinean si-a anuntat colegii ca renunta la toate functiile detinute in PNL! Gestul parlamentarului este cauzat de trimiterea in judecata intr-un dosar instrumentat de DNA

cornel samartinean

Aflat in competitie directa cu viceprimarul Dan Diaconu pentru preluarea presedintiei PNL Timisoara, deputatul Cornel Samartinean a surprins pe toata lumea si a luat decizia de a se autosuspenda din toate functiile detinute in partid.


Anuntul a fost comunicat colegilor din PNL printr-un comunicat scurt, in care parlamentarul si-a motivat alegerea prin dorinta de a se pune la dispozitia justitiei in dosarul de abuz in serviciu instrumentat de DNA, care a fost trimis instantei de judecata la sfarsitul anului trecut.

Hotararea neasteptata a parlamentarului de Timis a declansat, cum era firesc, o serie de speculatii politice, nu putini fiind cei care spun ca acest gest nu reprezinta altceva decat o raportare anticipata la criteriile de integritate adoptate de PNL in perspectiva alegerilor locale si parlamentare.

De cealalta parte, sustinatorii lui Cornel Samartinean atrag atentia ca “decalogul” moralitatii politice adoptat, luna trecuta, in cadrul Consiliului National al PNL, nu-l poate afecta pe politician, in cazul in care acesta va dori sa mai candideze pe listele partidului, intrucat “porunca” a X-a se refera la infractiuni comise cu violenta sau intentie directa, trasaturi ale faptei penale care nu apar in dosarul DNA.

Oricum, daca luam in considerare ca procurorul Lucian Dolcu a decis sa trimita dosarul in instanta exact in perioada in care PNL isi cauta un presedinte pentru organizatia PNL Timisoara, se poate trage concluzia ca DNA s-a trasnformat si in orasul de pe Bega intr-un arbitru al luptei politice.

Dan-Diaconu

Dar, daca tot vorbim de “decalog”, trebuie sa spunem ca nici viceprimarul Dan Diaconu nu poate fi considerat eligibil 100% pentru a prelua sefia PNL Timisoara, in conditiile in care are probleme cu Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit ANI, Dan Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, intrucat a detinut, deodata cu functia de viceprimar, si functia de administrator al S.C. Speed Distribution S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003. La momentul anuntului ANI, Diaconu spunea ca va ataca decizia, pentru ca firma despre care se face vorbire era inactiva, ceea ce a si facut.

In prima instanta, Curtea de Apel Timisoara i-a dat dreptate, insa procesul inca se afla in apel pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie… (Mara Ion)

Leave a Reply