INCORUPTIBILI! Niciun militar din Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara nu a fost implicat, in 2015, in fapte asimilate celor de coruptie! Pe fondul acestui mesaj tonic, a inceput noului an de pregatire profesionala

jandarmi111

Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a gazduit, astazi, ceremonia de deschidere a noului an de pregatire profesionala, 2016-2017, care incepe, traditional, in data de 29 ianuarie. La evenimentul desfasurat la sediul unitatii a participat intregul personal, dar si reprezentanti ai I.P.J. Timis, Serviciului de Informatii si Protectie Interna Timis, Serviciul Judetean Anticoruptie Timis si Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania, Parchetul Militar, colaboratori si alti invitati.


„In alocutiunile sustinute a fost subliniata importanta deosebita a calitatii resursei umane in institutia Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, institutie care contribuie la apararea ordinii si linistii publice, a drepturilor fundamentale ale cetatenilor, a proprietatii publice si private, la prevenirea si descoperirea infractiunilor si a altor incalcari ale legilor in vigoare, precum si la protectia institutiilor fundamentale ale statului si combaterea actelor de terorism”, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, plutonierul adjutant Nicolae Bocanca.

Cu aceasta ocazie, au fost prezentate si aspecte care privesc faptele de coruptie la nivelul personalului M.A.I. „Un fapt imbucurator in ceea ce priveste personalul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, este acela ca niciun cadru militar din unitate nu a fost implicat in fapte asimilate celor de coruptie”, se mai precizeaza in comunicatul Compartimentului de Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

Un alt aspect prezentat in cadrul acestei activitati s-a referit la respectarea drepturilor omului in cadrul misiunilor desfasurate de catre jandarmii timisoreni. Astfel, dupa cum au subliniat comandantii Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, jandarmii gruparii nu au fost implicati in actiuni care sa puna in pericol respectarea drepturilor cetatenesti. (Mara Ion)

Leave a Reply